Гил Дезър има страхотна гледка от четириетажния си пентхаус на

...
Гил Дезър има страхотна гледка от четириетажния си пентхаус на
Коментари Харесай

В гаража на свръхбогатите: Подово отопление, светлини, екран за $385 000

Гил Дезър има страхотна панорама от четириетажния си пентхаус на върха на 60-етажен небостъргач в Маями.

Но милиардерът и строителен бизнесмен не се интересува от панорамата към Бахамите.

През големите вътрешни прозорци той се любува на 11 от обичаните си коли.

" От дневната ми се виждат две коли, от кухнята ми - още две, а от кабинета ми - седем ", споделя Дезър пред CNN.

" За мен колите са като творби на Да Винчи: Не ги прибирам в склада, а ги демонстрирам на стената. "

Неговата Мона Лиза са трите екзотични суперавтомобила: McLaren Speedtail, Porsche 918 и Bugatti Chiron, всеки от които коства над един милион $.

Ето за какво проектира централен асансьор до дома си, който издига колите до стъклените небесни гаражи.

За свръхбогатите запалянковци скромният гараж, откъснат от останалата част на дома, от дълго време е трансформирал мащабите си.

" Сега ги назоваваме " галерии ", а не гаражи ", споделя Греъм Харис, съдружник-основател в SHH Architecture and Interior Design в Лондон, едно от водещите в света дизайнерски студия за милиардери.

" Всичко е обвързвано с драматизъм, спектакъл, декор и уместно осветяване. Отмина времето, когато гаражът беше просто бетонен бункер. ", добавя той.

Харис, чиито планове включват реновирано имение на стойност 158 млн. $ на влиятелния лондонски площад Белгрейв, споделя пред CNN, че гаражите се усилват освен с цел да приютят разширяващите се сбирки от коли (наскоро той приключи гараж за 26 коли в сутерена на нов дом в Западен Лондон), само че и с цел да обезпечат повече жилищна повърхност.

Тези суперлуксозни " мъжки пещери ", които съчетават гаража и обичайното американско мазе, могат да включват съвременни симулатори за автомобилни надпревари с екрани и слушалки за виртуална действителност, както и питейни заведения, боулинг пътеки, симулатори за голф и великански екрани за гледане на спорт.

" Много клиенти поръчват " стената " на Samsung (LED дисплей), която може да бъде с всевъзможен размер, с начална цена от 385 000 $. Той основава необикновен декор за всяка сцена, която желаете в гаража си ", прибавя Харис.

Материалите също се трансформират. Бетонните подове са пасивни; Харис поръчва ръчно излята смола, която може да бъде приключена във всеки цвят и защищава автомобилните гуми, като в същото време отблъсква мръсотията или маслото. Осветлението може да бъде вградено в пода, с цел да подчертае колите, тъй че да наподобява, че те съвсем плават.

Въртележките в пода и комплицираните хидравлични стелажи разрешават елементарно нареждане, пренасяне и излагане на колите, което е още по-удобно за камериерите, механиците или водачите, с цел да се подсигурява, че пожеланият автомобил е на разположение във всеки миг.

Колекцията на Гил Дезър от 32 автомобила е разграничена сред дома му в Хамптън и пентхауса в Маями.

Сградата му, която беше приключена през 2017 година на стойност 480 млн. $, се назовава Porsche Design Tower и е една от първите сходни жилищни здания. Централният авто асансьор, патентован като " Dezervator ", прави кулата шлагер измежду тези, които ценят уединението и сигурността.

Лионел Меси се настанява в нея, когато подписва контракт с футболния тим на Дейвид Бекъм " Интер Маями " (въпреки че съгласно Дезър по-късно футболистът се реалокира в къща " в средата на нищото ", когато хиляди почитатели стартират да заграждат улицата пред сградата).

Сега фамилният холдинг на Дезър е на път да стартира построяването на 62-етажната постройка Bentley Residences, също в Маями. Тя ще включва дизайнерски решения от автомобилната марка, както и четири Dezervators и място за три или четири автомобила за всеки от 216-те жилището, които ще имат и плувни басейни на балкона и ще варират на цени от 5,5 млн. до 35 млн. $.

" Bentley желае планът да бъде продължение на автомобилното прекарване ", споделя Дезър. " Работим върху система, при която музиката, която звучи в колата ви, ще продължи, когато влезете в жилището си ".

Разбира се, би било полуда да си купите апартамент в небостъргача на Porsche или Bentley, в случай че не притежавате автомобил, само че би трябвало ли да желаете да гледате колите си по през целия ден, с цел да живеете там?

" Това е доста мъчителен въпрос ", дава отговор Дезър. " Около 5% от жителите са поставили  стени над прозорците към гаража. Сестра ми има прелестен апартамент тук. Когато влязох и видях, че тя е направила тъкмо това, бях подготвен да я убия ", майтапи се той.
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР