Гигантското панорамно стъкло на Model X бе една от най-рекламираните

...
Гигантското панорамно стъкло на Model X бе една от най-рекламираните
Коментари Харесай

Tesla Model X издържа непланиран краш тест

Гигантското панорамно стъкло на Model X бе една от най-рекламираните екстри при представянето на електрическия кросоувър през 2015 година В Tesla го назовават Big Sky и се гордеят с него съвсем колкото със задните порти Falcon Wing.



Едва ли има обаче покупател на Model X, който да не се питал какви биха били следствията в случай че в тази обширна остъклена повърхност се забие някакъв предмет. Скорошен случай от Швейцария хвърля светлина по този въпрос.



На път A13 сред градовете Кур и Тримис две от задните колела на камион с задгранична регистрация се откъсват и се стоварват с все мощ върху предното стъкло на Model X, оповестява 20min.ch. Според полицията на кантон Граубюнден при случая няма потърпевши, а водачът на тѐслата се е отървал единствено с нерешителност.



Смяната на самото стъклото ще коства към €1 200, само че при удара се е деформирала и рамката на задните порти, което безспорно ще наложи по-сериозен ремонт. По-важното е обаче, че инженерите на Илон Мъск са си свършили работата както би трябвало.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР