Гигантски плужеци с дължина до 15 сантиметра предизвикаха тревога в

...
Гигантски плужеци с дължина до 15 сантиметра предизвикаха тревога в
Коментари Харесай

Тревога в центъра на Москва

Гигантски плужеци с дължина до 15 сантиметра провокираха паника в центъра на Москва – следващото място, където се появяват в нашествието си от Испания, съобщи Би Би Си.

Известни с научното си име Арион вулгарис, голите охлюви са чудовища спрямо множеството от събратята си и са съществени вредители, способни да опустошат аграрни площи. Според специалисти те испанските плужеци са измежду 100-те най-инвазивни вредители в Европа.

Руската телевизионна стратегия „ Вести “ излъчи репортаж с ужасени реакции на московчани. „ Ядат извънредно доста, в действителност е мъчно да се отървеш от тях. Полагам старания, само че не престават да се развъждат “, съобщи Абдула Ташибеков.

Арион вулгарис могат да бъдат червеникаво кафяви или жълти. Извън Иберийския полуостров за първи път са видяни във Франция през 1956 година Бързо се популяризират в Европа, като се счита, че продажбата на растения спомага да преместване на яйцата им.

Срещат се постоянно във Англия, а неотдавна и в Русия, само че едвам в този момент доближават до места на крачка от Кремъл. Възрастните испански плужеци нормално умират през есента и надали ще съумеят да оцелеят през тежката съветска зима, в случай че не намерят топло леговище.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР