Гигантски бури, мощни ветрове, сияния, екстремни температури - процесите на

...
Гигантски бури, мощни ветрове, сияния, екстремни температури - процесите на
Коментари Харесай

"Не бяхме го виждали така": "Джеймс Уеб" показа Юпитер в нова светлина

Гигантски стихии, мощни ветрове, сияния, рискови температури - процесите на Юпитер притеглят учените и те се надяват, че в този момент ще могат да научат повече за най-голямата планета в Слънчевата система.

Това американската галактическа организация НАСА, като разгласява изображения на Юпитер, направени предишния месец от " Джеймс Уеб " и представящи по чужд метод най-голямата планета в Слънчевата система. Първите фотоси от " Джеймс Уеб ".

Изображенията са комбинирани от три инфрачервени филтъра на инструмента Near-Infrared Camera (NIRCam).

" Не бяхме виждали Юпитер по този начин. Невероятно е ", споделя астронотът Имке де Патер от Калифорнийския университет, която има съществена роля в плана.
Сиянията, които се следят и на Земята (известни тук като северно и южно сияние), са породени от взаимоотношението на заредени частици безоблачен вятър с магнитосферата (пространството към магнитното поле). Тъй като и други тела в Слънчевата система имат магнитосфера, зарево може да се следи даже на някои естествени спътници.
Данните не доближават до Земята във тип на красиви картини: в тях е съдържа информацията за яркостта на светлината в детекторите на " Джеймс Уеб " и е нужна обработката ѝ, с цел да се появи изображението.


© NASA

Към тези изображения цветовете са добавени в допълнение, с цел да се виждат обособените феномени на Юпитер, защото инфрачервената светлина - с каквато работи " Джеймс Уеб " - е невидима за човешкото око. По-близките до аленото допускат по-големи дължини на вълните, по-късите са по-близко до синьото.

Голямото алено леке - бурята, задоволително огромна, с цел да погълне Земята - наподобява бяло, тъй като отразява огромна част от светлината.

Изстреляният в края на декември максимален галактически телескоп търси първите звезди и изследва състава на екзопланети, само че ще се употребява и за наблюдаване на обособени обекти в Слънчевата система.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР