Гигантски балон посреща пловдивчани и гости на града на Римския

...
Гигантски балон посреща пловдивчани и гости на града на Римския
Коментари Харесай

Огромен балон изненада Пловдив, градът се готви за безсънни нощи

Гигантски балон посреща пловдивчани и посетители на града на Римския стадион. Кълбото, наподобяващо луната, накара десетки туристи да се снимат с него, а децата откровено се радваха на необикновената панорама.

Гигантският балон е част от плана   " Грамадните луни на Matera 2019 ". Той е част от следващата НОЩ Пловдив / NIGHT Plovdiv. Проектът е във връзка 50-годишнината от сполучливата задача „ Аполо 11 ” и първото кацане на Луната, осъществено на 20 юли 1969 година. Необичайното отбелязване на юбилея се реализира в партньорство с другата европейска столица на културата – италианският град Матера, където планът към този момент беше показан. Огромният балон с формата на луна съответствува и с пълнолуние, известно като „ Жътвена луна “, което ще може да се следи за пръв път от 20 години довечера. Рядкото естествено събитие ще може да бъде следено след 7,35 часа от цялата територия на България.

14-то издание на НОЩ Пловдив / NIGHT Plovdiv стартира през днешния ден и ще продължи до неделя в това число. В програмата са включени стотици неповторими събития, които ще се случват из целия град. Безплатни входове в музеи и галерии, работилници и ателиета навън и закрито, концерти и светлинни спектакли – всичко това ще може да бъде забелязано през идващите три дни в Пловдив.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР