Гигантски 12-килограмов шаран улови млад рибар. 24-годишният Диан Косев от

...
Гигантски 12-килограмов шаран улови млад рибар. 24-годишният Диан Косев от
Коментари Харесай

Толкова голям шаран не се хваща всеки ден! Рибарят постъпи благородно

 Гигантски 12-килограмов шаран улови млад риболовец. 24-годишният Диан Косев от казанлъшкото градче Шипка води тежка борба с трофейния образец, като се постанова помощта на сътрудник въдичар, с цел да могат да го извадят на сушата.

В четвъртък рано сутринта, още преди изгрев слънце, Диан мята въдицата в дунавския ръкав на язовир " Копринка " край Казанлък. Скоро шаранът клъвнал и почнала битка. В дуела надвива младият риболовец, само че нова порция компликации се задали, когато трябвало да го извади на брега. На помощ му се притекъл неговият другар Пенко Шипчанов и с дружни старания с кепа извадили рекордната риба.

Косев поставил улова на кантара и тежестта се оказало в действителност впечатляващо - над 12 кг. Впечатляващото е, че преди време въдичарят още веднъж хванал шаран със сходни размери и още веднъж достижението било записано на язовир " Копринка ".

Историята с уловената риба има благополучен край. След фотосите за спомен с рекордния шаран той бил пуснат още веднъж във водата, с цел да продължи да живее. Според Диан това е най-нормалната постъпка в тази обстановка и от ден на ден риболовци би трябвало да го вършат.

" Пожелавам на всеки риболовец да изпита тръпката да хване такава риба. Но по-късно е редно да я остави жива, тъй като това е трофейна риба. В случая това е женски шаран и е редно да бъде пуснат, с цел да хвърли хайвера си следващата година и да има повече риба. Много въдичари се оплакват, че няма - това е, тъй като всеобщо се взимат такива риби ", изясни постъпката си Косев.

Въпреки че е млад, той към този момент има сериозен опит като риболовец, защото още от дете е с въдица в ръка по водоемите. Също по този начин интензивно взе участие в зарибяването на язовири. Младежът има и друга огромна пристрастеност - лова, написа " България Днес ". Като за това занимание му оказва помощ доста, че той членува в локален клуб по спортна ловна пукотевица.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР