Гигантската експлозия в пристанището на Бейрут остави кратер, дълбок 43

...
Гигантската експлозия в пристанището на Бейрут остави кратер, дълбок 43
Коментари Харесай

Експлозията в Бейрут оставила кратер с дълбочина 43 метра

Гигантската детонация в пристанището на Бейрут остави кратер, бездънен 43 метра. Това заяви през днешния ден източник от ливанските сили за сигурност, като цитира оценки на френски специалисти по взривно дело, изпратени на местопроизшествието, съобщи Франс прес.

При детонацията във вторник починаха над 150 души и 6000 бяха ранени, а десетки към момента се водят безследно изчезнали. Избухна пристанищен склад, в който съгласно премиера Хасан Диаб е имало 2750 тона амониев нитрат, съхраняван от 6 години "без защитни ограничения ".

Сред починалите при детонацията в Бейрут има 43-ма сирийци

Франция даде на Ливан логистична поддръжка, изпрати също полицейски и проучвателен екипи на мястото на случая. Париж отпусна и здравна помощ за жителите на града, в който са опустошени цели квартали.
Американският институт по геофизика в щата Вирджиния заяви, че датчиците му са записали гърмежа като земетръс с магнитуд 3,3.

За съпоставяне, след гърмежа на атомна бомба от 104 килотона на полигона в Невада през 1962 година е останал кратер с дълбочина към 100 метра. А след атентата с кола бомба, при който през 2005 година бе погубен ливанският министър председател Рафик Харири, ямата бе минимум 10 метра в диаметър, припомня Агенция Франс Прес данни на Специалния интернационален арбитражен съд за Ливан.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР