Гигантска помощ и най-големият пакет за солидарност в историята на

...
Гигантска помощ и най-големият пакет за солидарност в историята на
Коментари Харесай

Турция ще съживява икономиката чрез кредитиране

" Гигантска помощ " и " най-големият пакет за взаимност в историята на републиката " - по този начин турският в. " Милят " дефинира нови кредитни пакети, които държавният банков бранш ще обезпечи в идващия интервал за турските жители при изключително преференциални условия. Министърът на финансите Берат Албайрак честити на турския народ четирите финансови пакети, които следва да насърчат родното произвеждане, предава Българска телеграфна агенция.

" Правителството влезе в интервала на нормализацията с най-хубавия и най-големия кредитен пакет в историята ", отбелязва " Милят ". Вестникът прецизира, че замисълът на пакетите е да съживи пазарите и публичния живот след пандемията, като поддържа покупателната дарба на жителите.

Единият от пакетите е ориентиран към жилищното кредитиране. Осигурен е 12-месечен гратисен интервал за покупка на новопостроени жилища, а месечната рента при заемите с 15-годишен погасителен проект е 0,64%. При жилища " втора употреба " също има едногодишен гратисен интервал, а лихвата за останалия период на заема е 0,74%. При покупка на нов автомобил лихвата ще е 0,49 на 100, а на използвана кола - 0,69 на 100 при шестмесечен гратисен интервал. 

Изгодно кредитиране е обезпечено и за други артикули на локалната електроника, мебелната индустрия, бранша на бялата техника, домашния текстил и прочие Кредитите са на стойност от 3 до 30 хиляди турски лири (приблизително сред 400 и 4000 евро) и се отпускат при шестмесечен гратисен интервал с рента от 0,55%.

" Кредит отмора " е предлаган при шестмесечен гратисен интервал при покупка на пакет от туристическа организация и е на стойност до 10 хиляди турски лири (1300 евро), написа още " Милят ". Според вестника акцията в бранша на недвижимостите, стартирана от държавните банки Зираат, Халкбанк и Вакъфбанк, към този момент е породила " празнично чувство " в сектора.

Осигуреното кредитиране посредством държавния банков бранш във всички вероятни области - " от жилище до велосипед " - е водеща тематика и на в. " Карар " тази заран. " Докато икономистите не престават с апелите за структурни промени, бе иницииран развой за " възкръсване посредством ползване " като бързо решение ", написа вестникът.

" Карар " подчертава по-специално върху двата пакета, които са в поддръжка на обществения живот и почивката на жителите. " Под името на обществено подкрепяне са готови разновидности за кредитиране, включващи необятен набор от потребности - от чеиз до велосипед и бяла техника ", показва изданието, като прецизира, че тези заеми са на стойност до 30 хиляди лири.

Вестникът цитира и мнението на икономиста Ибрахим Чанакчъ, зам.-председател на партия ДЕВА (на Али Бабаджан, някогашен стопански министър на Ердоган), който посочва, че вместо посредством произвеждане, ръководещите се пробват да съживят стопанската система посредством ползване и кредитиране. Според него икономистите не са съумели да обяснят на президента Реджеп Тайип Ердоган, неприкрит съперник на високите лихви, взаимната взаимозависимост сред лихвите и инфлацията.

" Акшам " също написа по тематиката през днешния ден, като показва, че това е " най-ниският жилищен заем в историята ", при който турците могат да се снабдят с ново жилище на погашение за 15 години при рента от 0,64 на 100. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР