Гигантска манта, нуждаеща се от помощ, извадила голям късмет, когато

...
Гигантска манта, нуждаеща се от помощ, извадила голям късмет, когато
Коментари Харесай

Огромен морски дявол се приближи до водолаз, последва нещо удивително

Гигантска манта, нуждаеща се от помощ, извадила огромен шанс, когато забелязала покрай себе си надълбоко в морето водолаз. Подводният фотограф Джейк Уилтън се гмуркал към рифа Нингалу в Австралия, дружно с морския биолог Монти Хол, когато към тях се доближило внушителното творение, оповестява „ Пийпъл “.

„ Често повеждам гмуркачи в региона и като че ли тя ме разпозна и ми се довери да ѝ оказа помощ. Тя се приближаваше от ден на ден и повече и стартира да се завърта, тъй че да мога да видя окото ѝ. Там имаше риболовен кукички в окото и знаех, че трябваше да ги извадим, тъй като другояче тя щеше да има огромни проблеми “, споделя Уилтън.



Той деликатно махнал всички кукички от дясното око на мантата до момента в който Хол заснемал удивителния миг. Хол споделя, че мантата стояла спокойно за Уитън и търпеливо му разрешила да си свърши работата.



„ Сигурен съм, че мантата знаеше, че Джейк се пробва да помогне “, споделя биологът.

Уилътн съумял да махне всички кукички. Те биха могли да инфектират окото на морското творение и да доведат до ослепяване и даже до гибел.



Въпреки че мантите наподобяват доста внушителни, те не са рискови за хората. Известни са с високата си просветеност.

Мантата е тип скатова хрущялна риба. Наричат я още морски демон поради израстъците от двете страни на устата, наподобяващи рога.

Превод и редакция: БЛИЦ

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР