Гиганти в търговията на дребно, включително Adidas и H&M, предизвикаха

...
Гиганти в търговията на дребно, включително Adidas и H&M, предизвикаха
Коментари Харесай

Adidas и H&M вбесиха Берлин, след като решиха да не плащат наеми

Гиганти в търговията на дребно, в това число Adidas и H&M, провокираха яд в Германия, откакто оповестиха, че считат да спрат да заплащат наеми за магазините, които са били принудени да затворят.

Министърът на финансите Олаф Шолц прикани фирмите да се въздържат от прибързани дейности, които могат да нанесат вреди на притежателите на парцелите. " Дразнещо е, когато огромни компании просто разгласят, че стопират да заплащат наем ", споделя той пред всекидневника Bild. Той ги прикани към разговор. " Сега е времето да работим дружно ".

Решението на търговците идва на фона на решението на държавното управление да прокара отбрана за наемателите, която ги пази от изпъждане, в случай че финансовите им резултати се влошат поради ограниченията против ковид.

Но министърът на правораздаването Кристин Ламбрехт предизвести шефовете да не се възползват непочтено от измененията. " Неприлично и недопустимо е финансово мощни компании просто да спрат да заплащат наемите си ", съобщи тя.

Производителят на спортно облекло и обувки Adidas, чиято чиста облага през 2019 година доближи €2 милиарда, понесе обилни вреди от спад в продажбите в Китай и затварянето на магазини. Пред DPA баварската компания заяви, че " краткотрайно стопира да заплаща наемите си, както доста други компании ". Подобно решение са взели и немският търговец Deichmann, както и шведският колос H&M.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР