Гигантът за онлайн търговия Amazon последва Apple и надмина пазарната

...
Гигантът за онлайн търговия Amazon последва Apple и надмина пазарната
Коментари Харесай

Amazon надмина пазарна стойност от 1 трлн. долара

Гигантът за онлайн търговия Amazon последва Apple и надмина пазарната стойност от 1 трлн. $. 

За малко повече от 20 години дребната онлайн книжарница на американеца Джеф Безос, трансформирала се в международен колос в региона на интернет търговията, доближи този психически предел, показват интернационалните медии. 

Групата, учредена от Безос, който стана най-богатият човек в света с помощта на триумфа на бизнес начинанието си, трансферира прага през вчерашния ден към 15.40 часа по Гринуич (18.40 часа бълг. време), откакто цената на акциите й доближи 2050,27 $ на Уолстрийт.

Към днешна дата онлайн разбори в действително време демонстрират, че благосъстоянието на Безос се равнява на над 166 милиарда $. Следва го Бил Гейтс с над 95 милиарда, съгласно " Форбс ". 

" Да се доближи пазарна капитализация от 1 трлн. $ е впечатляващо. Да се направи за малко над 24 години е извънредно ", разяснява Нийл Сандърс, ръководещ шеф на GlobalData Retail, представен от Би Би Си. 

" Фактът, че Amazon реализира това демонстрира нейния изключителен прогрес както в ритейл бранша, по този начин и в софтуерния бранш, както и въздействието й върху нови полета над огромни елементи от потребителския пейзаж ", споделя той.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР