Гигантът в управлението на активи BlackRock е направил стратегически инвестиции

...
Гигантът в управлението на активи BlackRock е направил стратегически инвестиции
Коментари Харесай

BlackRock със сериозни инвестиции в сектора на копаене на Биткойн

Гигантът в ръководството на активи BlackRock е направил стратегически вложения в четири от петте водещи по пазарна капитализация компании за рандеман на Биткойн.

Този ход е нехарактерен за обичайна финансова институция, която неотдавна подаде заявление за утвърждение на Биткойн ETF, затвърждавайки позицията си в бранша на криптовалутите.  

Съобщава се, че BlackRock, която в този момент е позиционирана като втория по величина акционер измежду тези четири компании за рандеман на Биткойн, се е възползвала от неотдавнашния спад на пазара.

По данни на CompaniesMarketCap общата пазарна капитализация на петте най-големи компании за рандеман на Биткойн възлиза на $5.4 милиарда. Въпреки това тези компании са претърпели обилни загуби през последния месец. Това накара BlackRock да се възползва от спада на пазара и да влага в тези видни играчи от промишлеността.

Заявлението на компанията за основаване на Биткойн ETF и последвалите вложения в четири от петте съществени компании за рандеман на Биткойн я изстреляха до статута на втория по величина акционер в тези предприятия.

Състоянието на по-широката промишленост за рандеман на Биткойн има обилни последствия за цялостния ѝ прогрес. Чрез стратегически покупки по време на пазарните спадове BlackRock показва самодейния си метод да се възползва от по-ниските оценки на тези миньори.

Трудното показване на добивните компании се акцентира от възходящите провокации при добива и оперативните разноски, които слагат под подозрение рентабилността на бранша.

Огромните финансови запаси, с които разполага BlackRock, разрешават на компанията евентуално да подкрепя по-малките минни предприятия. По-специално, в отчета се акцентира, че BlackRock доста е нараснала каузи си в Riot Platforms Inc., Marathon Digital Holdings, Cipher Mining Inc. и Terawulf Inc.  

Кумулативната стойност на тези вложения възлиза почти на $411.54 милиона. Въпреки тази забележителна инвестиция, тя съставлява едвам 0.35% от общите активи на компанията, регистрирани през 2022 година

В отчета също по този начин се акцентира, че увеличената позиция на BlackRock издига BlackRock Funds Advisors до забележителна роля в границите на Съвета за рандеман на Биткойн – прочут лобистки консорциум, който се застъпва за бранша на добива на BTC в Съединени американски щати.

Източник:

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР