Гигантът в сигурните онлайн плащания „Пей Пал“ разреши използването на

...
Гигантът в сигурните онлайн плащания „Пей Пал“ разреши използването на
Коментари Харесай

PayPal позволи разплащането с криптовалута

Гигантът в сигурните онлайн заплащания „ Пей Пал “ позволи потреблението на криптовалута през платформата си, написа Би Би Си. Клиентите ще могат да купуват и продават биткойни и други криптовалути, употребявайки формалните си профили.

След това виртуалните пари ще могат да се употребяват за пазаруване на стока от 26-те милиона консуматори, които употребяват „ Пей Пал “, предава БТВ.

Останалите криптовалути, които ще могат да се употребяват са етериум, лайткойн и биткойн кеш, като всички валути ще се съхраняват непосредствено в цифровия портфейл на потребителите.

„ Опитваме се да увеличим разбирането у нашите консуматори, които да одобряват по-добре криптовалутата. Като част от решението ни, всички консуматори ще получат просветителни материали, които ще им оказват помощ да схванат екосистемата на криптовалутата “, написа в формалното известие на „ Пей Пал “.

Компанията навлиза в пазара с криптовалута много след други сходни компании – от „ Скуеъркеш “ и „ Револют “ от дълго време оферират криптовалута за обмен. „ Пей Пал “, обаче, има максимален брой консуматори в международен мащаб.

При потреблението на криптовалутата, приложението на „ Пей Пал “ ще я конвертира автоматизирано в съответната национална валута по този начин, че до получателя на заплащането да доближава същата сума, само че в действителни средства.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР