Гигантът в сферата на доставките United Parcel Service (UPS) закупи

...
Гигантът в сферата на доставките United Parcel Service (UPS) закупи
Коментари Харесай

UPS залага на автономните камиони

Гигантът в областта на доставките United Parcel Service (UPS) закупи миноритарен дял в стартъп, занимаващ се с създаване на самоуправляващи се камиони, написа Bloomberg.

Инвестицията не е разкрита обществено и е част от усилието на компанията за създаването на изцяло самостоятелен камион. По думите на Тод Луис, който ръководи UPS Ventures, създаването на самоуправляващ се камион, който да бъде следен от компютър, изисква да се реализира прогрес в области като асистираните спирачки, предизвестията за промяна на лента на придвижване и доста други. Тези разработки по принцип са значими за всеки самостоятелен автомобил.

Желанието на компанията да влага в разработки, които обуславят потребностите и провокациите на новите технологии, се следи в UPS Ventures, където се вижда и смяна. Компанията е образувана през 1997 година като стратегически предприемачески фонд. Фондът с капитал от 150 милиона беше преименуван и освежен през 2018 година, когато Скот Прайс - някогашен изпълнителен шеф на Walmart - беше нает за основен шеф по трансформацията на куриера.

" Не единствено че желаем да изградим по-дълбоки взаимоотношения с нашите сътрудници, в които влагаме, само че също по този начин желаеме и да им помогнем в разрешаването на същински проблеми в действителна среда, които след това да тестваме и мащабираме ", сподели Луис.

Стартъпът, в който UPS влага, се занимава с транспорти сред Финикс и Тусон, в щата Аризона. Превозите се ръководени от самостоятелната система на TuSimple. На борда на камиона транспортьор, несъмнено, е имало и хора - водач и инженер.

Компанията е оценена на към 1 милиард $, а през месец февруари тя изиска и получи от вложители 95 милиона $.

UPS Ventures има вложения в 22 компании в области като роботика, блокчейн, 3D принтери и изкуствен интелект. По думите на Луис колосът желае да усили тези вложения. /money.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР