Гигантът в сектора на децентрализираните финанси (DeFi), MakerDAO пуска платформа

...
Гигантът в сектора на децентрализираните финанси (DeFi), MakerDAO пуска платформа
Коментари Харесай

MakerDAO се конкурира с Aave с нова платформа

Гигантът в бранша на децентрализираните финанси (DeFi), MakerDAO пуска платформа за кредитиране, която ще се конкурира с един от най-големите DeFi артикули на Етериум (ETH) - Aave (Aave).

Според информацията Spark Protocol ще е форк на протокола Aave v3 , който ще бъде фронт-енд приложение, което разрешава на потребителите да взаимодействат със стабилната монета на MakerDAO – DAI под формата на заемане, предоставяне на заеми и залагане (стейкинг).

Първият артикул ще бъде Spark Lend, който ще разреши на потребителите да заемат DAI.

Според предлагането Spark Lend ще поддържа високо ликвидни децентрализирани активи като поръчителство – ETH, DAI и обгърнати деривати на заложени ETH (wstETH) и Биткйн (wBTC).

MakerDAO разгласи и идното внедряване на etherDAI, синтетичен дериват за ликвиден стейкинг (LSD) за ETH, който ще бъде привързан в съответствие едно към едно с Етериум .

Spark има за цел да започва през април тази година, като открие трезор за кредитиране на DAI с таван на дълга от $200 милиона.


 


Phoenix Labs, компанията за научноизследователска и развойна активност, основана от MakerDAO ще има за задача да построи протокола, който ще употребява системата за смарт контракти на Aave v3.

В подмяна на това екипът на Phoenix Labs има намерение да изпраща през идващите две години 10% от облагите на протокола (спечелени на DAI пазара на Spark) на Aave DAO.

Новият протокол ще бъде заздравен от оракули за ценообразуване или източници на данни, предоставени от Chronicle Labs и Chainlink, с цел да се увеличи сигурността при положение, че един от оракулите се срине или претърпи експлойт.


СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР