Гигантът в онлайн търговията Sports Direct International купува веригата универсални

...
Гигантът в онлайн търговията Sports Direct International купува веригата универсални
Коментари Харесай

Sports Direct даде $115 милиона, за да спаси голяма търговска верига на Острова

Гигантът в онлайн търговията Sports Direct International купува веригата универсални магазини House of Fraser за 90 млн. паунда (115 млн. долара).

Електронният търговец, който е благосъстоятелност на милиардера Майк Ашли, ще придобие всички магазини на закъсалата компания, марката и наличностите й от артикули, оповестяват от Sports Direct, представени от Bloomberg.

Това се случва откакто в петък House of Fraser потърси отбрана от кредиторите си, потвърждавайки, че договарянията с евентуални спасители не са " приключили с облекчаващо решение ".

169-годишната компания, която е третата най-голяма верига универсални магазини във Англия, се намира в тежка рецесия, поради спадащи продажби и възходящи отговорности.

В началото на юни тя разгласи, че ще затвори над половината от магазините си на Острова, в това число водещия си филиал на " Оксфорд стрийт " в Лондон и огромния магазин в Бирмингам, предизвиквайки гнева на някои наемодатели.

 Печалбата на Sports Direct потъна с близо 60%
Печалбата на Sports Direct се срина

Спадът идва на фона на слабия паунд

Споразумението със Sports Direct предотвратява нов тъмен завой на рецесията в английската търговия на дребно, след банкрута на огромни вериги като Maplin Electronics, английския клон на Toys " R " Us и оператора на универсални магазини BHS.

Веригите от магазини са тежко пострадали от все по-силния напън от онлайн търговци като Amazon, както и повишаването на разноските, произлизащо от слабостта на паунда, породена от Brexit.

Търговците на дребно от междинния пазарен сегмент като House of Fraser бяха наранени изключително мощно, като противниците Debenhams и Marks & Spencer започнаха да затварят магазини и хранилища, защото онлайн бизнесът им се развива прекомерно постепенно, с цел да устои на мощната конкуренция.

Повече от 1/4 от най-големите универсални магазини на Англия са затворени от 2010 година насам, съгласно консултантската компания Altus Group.

Сделката с House of Fraser уголемява комерсиалната империя на Майк Ашли, която включва и дял в Debenhams. Милиардерът, който самичък е натрупал положението си и има футболния клуб Нюкасъл Юнайтед, е колоритна фигура в английската търговия на дребно.

Той разказва себе си като " мощен алкохолик " със податливост към тежки запои в английските пъбове. Условията на труд в Sports Direct са проверявани от английските депутати.

Милиардерът беше един от най-малко 4-мата претенденти да спасят House of Fraser, откакто китайската C.banner International Holdings се отхвърли от проектите си да купи мажоритарен дял в търговеца на дребно.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР