Гигантът в онлайн търговията Amazon съобщи, че неговият основател Джеф

...
Гигантът в онлайн търговията Amazon съобщи, че неговият основател Джеф
Коментари Харесай

Кой е новият шеф на Amazon Анди Джаси?

Гигантът в онлайн търговията Amazon заяви, че неговият създател Джеф Безос ще се отдръпна от поста на основен изпълнителен шеф през третото тримесечие на годината след близо 30 години отпред на компанията, написа английският „ Гардиън “. Той ще стане изпълнителен ръководител на борда на шефовете, като на неговото място ще застане сегашния началник на подразделението за облачните услуги на компанията – Amazon Web Services (AWS) Анджи Джаси.

52-годишният Джаси се причислява към Amazon през 1997 година откакто приключва бакалавър и магистратура по бизнес администрация в Харвард. „ Взех последния си изпит в Харвардското бизнес учебно заведение (HBS) в първия петък от месец май 1997 година В понеделника започнах работа в Amazon ”, разяснява Дажси в подксат на Harvard Business School през септември.  „ Тогава не знаех нито каква ще бъде работата ми, нито позицията ми в компанията “, прибавя той.

Даси основава Amazon Web Services – облачната платформа на компанията, употребена за хостинг и инфраструктура от милиони компании, учебни заведения, държавни управления, уеб страници и приложения. През годините AWS съумя да надделее даже над предложенията на обичайните водачи в бранша като Oracle и Microsoft.

Днес AWS има съвсем половината от международния пазар за обществена облачна инфраструктура. Тя има 30-процентов дял в пазара за облачни калкулации.

AWS дава отговор за към 63% от общата оперативна облага на Amazon за годината.

Конкурентите на компанията обаче не крият упоритостите си да я детронират, като Microsoft и Гугъл регистрират растеж на отделите си за облачни услуги през четвъртото тримесечие.

„ Повишението на Джаси акцентира значимостта на облачната платформа за бъдещето на Amazon ”, разяснява Том Джонсън от Mindshare Worldwide

„ Ще бъде забавно да се види по какъв начин смяната на върха в Amazon ще се отрази на тактиката на компанията и балансирането сред растящият рекламен бизнес и комерсиалното поделение на компанията “, прибавя той.

Безос съобщи в писмо до чиновниците на компанията, че Джаси разполага с цялостното му доверие.

„ Анди е добре прочут в компанията и е в Amazon от съвсем толкоз време, в сравнение с съм и аз. Той ще бъде страховит водач “, написа в писмото на Безос.

Джаси е прочут с това, че добре осведомен с техническите елементи на работата, както и с положителните си декламаторски умения, демонстрирани по време на годишната конференция на AWS в Лас Вегас. Той постоянно приказва по обществени и политически тематики. Изразява поддръжка за ЛГБТ правата и битката против полицейската грубост в Съединени американски щати. Беше неприкрит критик на Тръмп по време на неговия мандат.

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР