Гигантът в онлайн търговията Амазон (Amazon) съобщи, че затваря платформата

...
Гигантът в онлайн търговията Амазон (Amazon) съобщи, че затваря платформата
Коментари Харесай

Амазон закрива платформата си за продажби в Китай

Гигантът в онлайн търговията " Амазон " (Amazon) заяви, че затваря платформата си в Китай от 18 юли, защото американската компания се концентрира върху по-печелившия бизнес да продава задгранични артикули и да дава облачни услуги в страната с най-голямо население в света, съобщи " Ройтерс ".

Това решение разкрива доколко локалните съперници на " Амазон " в онлайн търговията са попречили на компанията да набере инерция в Китай. Според изследване на компанията " Айрисърч глобъл " (iResearch Global) фирмите " Алибаба " (Alibaba) и " ДжейДи.ком " (JD.com) са направлявали 82 % от китайската онлайн търговия предходната година.

Говорител на " Амазон " сподели през днешния ден пред " Ройтерс ", че онлайн търговецът предизвестява продавачите, че няма повече да поддържа платформа за продажби, нито ще дава услуги на китайския уебсайт на " Амазон " - Amazon.cn. Работим в тясно съдействие с нашите продавачи, с цел да подсигуряваме равномерен преход и да продължим да предоставяме най-хубавата допустима услуга за потребителите, уточни говорителката в изказване.

Продавачите, които желаят да продължат да продават посредством " Амазон " отвън Китай, могат да го вършат посредством " Амазон глобъл селинг " (Amazon Global Selling), се показва още в известието.

Източници прецизираха, че пазаруващите от " Амазон " в Китай няма да могат да купуват артикули от трети търговци в страната, само че ще могат да поръчват от Съединени американски щати, Англия, Германия и Япония посредством световната платформа на компанията. Говорителят на " Амазон " означи, че компанията ще продължи да влага и пораства в Китай посредством " Амазон глобъл стор " (Amazon Global Store), " Глобъл селинг " (Global Selling), електронните книги " Киндъл " (Kindle). " Амазон уеб сървисис " (Amazon Web Services), подразделението на компанията за облачни услуги, също ще бъде непокътнато.

Оттеглянето на най-голямата компания за онлайн търговия в света се случва на фона на общото закъснение на растежа на електронната търговия в Китай. " Алибаба " регистрира през януари най-бавния напредък на облагата си от 2016 година, а ДжейДи дава отговор на изменящата се бизнес среда със закриване на работни места.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР