Гигантът в електронната търговия Alibaba Group регистрира рекордни продажби от

...
Гигантът в електронната търговия Alibaba Group регистрира рекордни продажби от
Коментари Харесай

Гигантът Alibaba спечели рекордните $31 милиарда в най-силния ден в историята си

Гигантът в електронната търговия Alibaba Group записва рекордни продажби от 213.5 милиарда юана (30.8 милиарда долара) по време на годишното си събитие за онлайн извършване на покупки - " Денят на необвързаните ", а купувачите превзеха онлайн базарите на компанията.

Макар да съществува едвам от десетилетие, празничният търговски ден, присъщ с огромните си понижения, се трансформира в събитие от голямо значение освен за Alibaba, само че и за цялостен Китай , написа Bloomberg.

Пазарният ден е и катализатор за потребителските настроения в най-многолюдната страна на фона на комерсиалния конфликт сред Вашингтон и Пекин, който е считан за най-голямата опасност за международната стопанска система.

.@AlibabaGroup delivers sales of ¥100 Billion in 1 hour 47 mins on #SinglesDay. #breakingrecords #newretail #shopping #logistics #artificialintelligence @CoresightNews pic.twitter.com/XjULtq1OPc
— Deborah Weinswig (@debweinswig) November 10, 2018

По-малко от 2 часа след началото на събитието, Alibaba продаде артикули за над 100 милиарда юана (14.37 милиарда долара). Най-продавани бяха продуктите на Xiaomi, Apple и Dyson, съгласно информация на компанията.

" Усещаме, че търговците изцяло възприемат интернет и оказват помощ за надграждане на потреблението ", сподели основният изпълнителен шеф на Alibaba Даниел Жанг пред кореспонденти в Шанхай.

Бясна скорост

Рекордният пазарен ден през 2018 година донесе на онлайн търговеца с 30 милиарда $ повече доходи, в сравнение с първото издание на събитието преди 10 години. Това значи, че за десетилетие Alibaba е нараснала оборота си над 4000 пъти през този ден.

Ten years on, and no sign of slowing down. Here's a look at the biggest 11.11 yet. pic.twitter.com/JeP1DUNy7w
— Alibaba Group (@AlibabaGroup) November 11, 2018

Постигането на следващия връх беше предизвикателство за милиардера Джак Ма и неговия най-доверен сътрудник Даниел Жанг. Охлаждащата се китайска стопанска система, пренаситените пазари и конкуренцията от по-малки платформи като JD.com и Pinduoduo стимулират Alibaba да търси нови мотори за напредък.

" Alibaba се възползва от всички свои платформи, с цел да трансформира " Деня на необвързаните " в празник, който включва вечеря и развлечения. Свързваме онлайн извършването на покупки с офлайн физически прекарвания ", съобщи по време на формалното събитие Джет Дзин, президент на Tmall, един от главните уеб сайтове на компанията.

Събитието дава опция на потребителите да пазарят, да ядат и да се любуват на шоу стратегия. Спектакълът е обезпечен, с помощта на присъединяване на звезди от целия свят (този път бяха Марая Кери и атрактивните " Сирк дю Солей " ), стоките се продават като топъл самун, а приходите на Alibaba нарастват експоненциално.

Изпълнителният шеф Жанг, който поема щафетата от пенсиониращия се Джак Ма, би трябвало да потвърди, че може да продължи това завещание. Неговата компания, основана в Хангжу, употребява случая, с цел да тества границите на своите изчислителни облаци, доставки и разплащателни системи.

Поглед към чужбина

 Изпълнителният шеф на Alibaba Даниел Жанг има тежката задача да продължи страхотния триумф на колоса в онлайн търговията
Източник:

Изпълнителният шеф на Alibaba Даниел Жанг има тежката задача да продължи страхотния триумф на колоса в онлайн търговията

Все отново тази година имаше известна неустановеност, защото комерсиалната война и поевтиняващите активи заплашват да нарушат икономическия напредък. Растежът на онлайн продажбите в Китай се забави до 24% през третото тримесечие, което е спад от 12 процентни пункта по отношение на предходните 3 месеца, съгласно формалната статистика.

Изминаха 3 години, откогато Ма разгласи, че желае да трансформира " Деня на необвързаните " в световен феномен. Международната агресия ще бъде основен детайл от напъните на Жанг да продължи да чупи върхове. Миналата година трите най-големи пазара на компанията отвън Китай са Русия, Хонконг и Съединени американски щати, а най-поръчваните артикули са мобилни телефони, вълнени палта и плетени пуловери.

В първия час на тазгодишното шопинг събитие най-вече поръчки от чужбина идват от Япония, Съединени американски щати и Южна Корея, а най-предпочитаните артикули са рокли, вълнени палта, панталони и облекла с качулки.

 В нов удар против Китай Съединени американски щати излизат от Световния пощенски съюз
В нов удар против Китай Съединени американски щати излизат от Световния пощенски съюз

Доставките на пакети от Китай до Съединени американски щати излизат по-евтино в този момент, в сравнение с вътрешните

В същото време Alibaba среща съществени провокации в Съединени американски щати. Технологичният колос се отхвърли от проектите да разкрие 1 милион работни места в страната, а желанията на подразделението й Ant Financial да купи MoneyGram бяха осуетени от американските управляващи .

В същото време американският президент Доналд Тръмп разгласи, че счита да изтегли Щатите от Световния пощенски съюз - съглашение, поради което китайските компании заплащат по-ниски транспортни разноски за доставка на дребни колета, изпратени до американски консуматори. Това ще затрудни китайските търговци да навлязат на необятния пазар в Съединени американски щати.

Югоизточна Азия ще даде най-ясната индикация за способността на Alibaba да стане световна компания. С помощта на основаната в Сингапур Lazada, която към този момент е нейна благосъстоятелност, районът остава ярък лъч за електронния търговец на фона на забавянето на растежа в Китай и разтърсванията, провокирани от ескалиращата комерсиална война.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР