Гигантът Unilever изрази готовност да купи бранда за грижа за

...
Гигантът Unilever изрази готовност да купи бранда за грижа за
Коментари Харесай

Unilever, която притежава Dove, купува още една козметична марка

Гигантът Unilever изрази подготвеност да купи марката за грижа за кожата Tatcha, в основата на чиито артикули са зелен чай, ориз и водорасли. Tatcha e насочена към стабилно основаване на козметични артикули.

Тя е учредена преди десетилетие в Сан Франциско, само че има иновационен център в Япония. Tatcha обаче среща компликации в лицето на южнокорейски марки, които се пробва да основават висок клас козметика като огромните компании. Unilever пък ще се възползва от обстановката, като разшири бизнеса си. Цента на договорката обаче не е била разкрита, написа Bloomberg.
 Unilever купува бизнес на фармацевтичен колос за €3,3 милиарда
Unilever купува бизнес на фармацевтичен колос за €3,3 милиарда

Става дума за производства на GSK в Бангладеш, Индия и други азиатски страни

Големите козметични компании на пазара в последно време изкупуват старт-ъп компании, защото се надяват да открият идващия огромен шлагер и постоянно избират имена, които просто притеглят по-младата публика. Така, да вземем за пример, Estee Lauder закупи Becca и редица още започващи компании. L`Oreal купи Cera Ve и Atelier Cologne. A по-рано тази година Unilever добави към своите притежавани компании и френската Garancia.

Британско-холандският колос, който има компании за козметика висок клас, в това число Dermalogica и Dove е платил 1 милиард $ за марката за мъжка хигиена Dollar Shave Club преди три години.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР