Гигантът от Гластънбъри – бил ли е Крал Артур древен

...
Гигантът от Гластънбъри – бил ли е Крал Артур древен
Коментари Харесай

Гигантът от Гластънбъри – бил ли е Крал Артур древен гигант?

Гигантът от Гластънбъри – бил ли е Крал Артур античен колос?През 12 век, на територията на абатството Гластънбъри (Glastonbury Abbey) в Съмърсет, Англия, е изкопан голям ковчег, в който почиват два скелета (HiddenTruth.site).

 61845472 600x330 - Гигантът от Гластънбъри - бил ли е Крал Артур античен колос?
Единият е елементарен, а другият – дълъг съвсем три метра …Когато преглеждаме доказателствата за колосите в предишното, един от образците, оживял през вековете, е откриването на по този начин наречения „ Гигант от Гластънбъри “.Този скелет е изкопан през 1190 година, по заповед на крал Хенри II (Henry II), откакто монасите са „ пресметнали “, че на това място е заровен именитият Крал Артур (King Arthur).На мястото, където в този момент се намират руините на абатство Гластънбъри, Съмърсет, Англия, християнски монаси са живели към 8 век след Христа. Но, връзката с Крал Артур поражда доста по-късно, към 12 век.
Тогава монасите, изучавали античните летописи, създали изказване, че точно тук се намира митичният Авалон – страната на Безсмъртните, в която съгласно легендата е отвеян ковчегът с тялото на Артур.

 P22 600x358 - Гигантът от Гластънбъри - бил ли е Крал Артур античен колос?
И в случай че Гластънбъри е Авалон, тогава тук би трябвало да се търси ковчега на Артур. Когато служащите почнали да копаят сред две антични каменни колони, бързо се натъкнали на огромен кръст.

 P21 - Гигантът от Гластънбъри - бил ли е Крал Артур античен колос?
Надписът гравиран на кръста гласи: „ HIC JACET SEPULTUS INCLYTUS REX ARTURUS IN INSULA AVALLONI “, което се превежда като „ Тук е погребението на известния Крал Артур на остров Авалон “.Четете още: Историята на двуглавия колос е към момента незнайна (видео)Става ясно, че местоположението е вярно и служащите почнали да копаят още по-усилено. Когато изкопали земята на дълбочина 16 фута (4,5 метра), те разкрили голям дървен ковчег, издълбан от ствола на всесилен остарял дъб.Вътре в ковчега са открити два човешки скелета. Един от тях доближава дължина от съвсем 3 метра, а до него лежал скелет с естествена височина. Предполага се, че в случай че гигантският скелет е останките на Крал Артур, тогава вторият скелет принадлежи на именитата му брачна половинка, Кралица Гуиневир.В продължение на съвсем 100 години, скелетите на Артур и Гуиневир били в абатството, на показ. Но, по-късно е решено да ги заровят още веднъж в земята.За задачата е определено особено място – тъкмо пред олтара. Церемонията по погребението се състояла в наличието на крал Едуард I (Edward I).

 P3 1 600x402 - Гигантът от Гластънбъри - бил ли е Крал Артур античен колос?
Оттогава са минали 8 века и абатството Гластънбъри от дълго време е в окаяно положение. Сега са останали единствено руините на външните стени.На мястото, където се твърди, че Крал Артур е бил заровен и в този момент има специфичен знак под формата на правоъгълник и афиш с надпис, че това е гробът на Крал Артур. Но, няма други доказателства, че точно там е мястото.

 P4 1 600x333 - Гигантът от Гластънбъри - бил ли е Крал Артур античен колос?
Затова постоянно се счита, че това е подправен гроб. Особено, откакто има задоволително хора, които считат, че до в този момент би трябвало да бъде разкопан и откритото да е изследвано. Считат, че същинското място на повторното заравяне е защитавано в най-строга загадка.Други хора считат, че известията за откриването на гигантския скелет е небивалица. Но, има доказателства, че такова събитие в действителност се е случило.По-специално, има записи на английския историк Джералд от Камбрия (1146 година -1223 г.), който персонално е изследвал солидните кости през 1194 година и ги е оповестил за достоверни.Ако Крал Артур е бил колос, тогава въпросите, които изникват са доста забавни …
Hidden truth
Източник: hiddentruth.site

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР