Гигантът на химическата промишленост у нас Химко Враца“ беше разпределен

...
Гигантът на химическата промишленост у нас Химко Враца“ беше разпределен
Коментари Харесай

Химко разпределен на салфетка

Гигантът на химическата индустрия у нас „ Химко Враца “ беше разпределен на салфетка. Новината сподели фараонът Иво Недялков в изявление за бТВ във връзка листата „ Бобокови ” с емблематични имена от прехода, против които има крупни суми от 30 до 650 милиона в левове и в долари. Втори ден не стихват версиите какво съставлява описът и какво свързва имената в него. Той бе открит от прокуратурата на гърба на цветна фотография в дома на Атанас Бобоков при обиските поради аферата с  боклука. Сред имената в листата има и такива на показно убити предприемачи като един от шефовете на СИК Стоил Славов.

ВИЖ ОЩЕ: Списъкът “Бобокови “ - три версии



Ясно е до каква степен стигна всичко след разпределението на „ Химко ” на салфетка - предприятието го няма, сподели Недялков. И удостовери съмненията през последните 30 години, че по време на противоречивата приватизация е имало водещи предприятия от българската промишленост, набелязани да бъдат приватизирани единствено и само за да бъдат премахнати, с цел да се поеме производството им от западни фабрики. Чужденци даже подпомагали на „ приватизаторите ”, с цел да могат да придобият предприятията и да ги затворят.

Иво Недялков е предприемач, чието име по време на прехода не слизаше от страниците на вестниците. До 1989 година работи за Кинтекс по линия на така наречен " прикрит пренос ". През 1992 година основава " Ист-уест интернешънъл " – едно от първите акционерни сдружения след 1989 г, което емитира обществени акции и набира голям за времето си капитал. В края на 1994 година акциите на сдружението падат и доста дребни акционери изгубват вложените пари. " Ист-уест интернешънъл " е една от емблематичните пирамиди на прехода. Недялков е упрекнат за заграбване на над 30 млн. щатски $. Арестуван е от Интерпол в Ница, прекарва 10 месеца в ареста, след което е екстрадиран, с цел да бъде съден и прекарва над година в български арест. Оправдан е през 2005 година Първите му милиони са от Андрей Луканов. Недялков описа по какъв начин през ноември 1989 година Андрей Луканов събира 150 икономически субекта на среща в постройката на „ Раковски ” 134, която по-късно става дом на Съюз на демократичните сили, и им споделя: " Другари, назначавам ви за милионери! ". Така Недялков получава елементарен заем от 17 милиона.

Списъкът „ Бобокови ” евентуално е юридически не за един ден, а няколко месеца, може и за няколко години, сподели Недялков. Според него имената в листата издават, че е юридически през 2004 година Ако е по този начин значи имуществото на хората в него е доста по-голямо от посочените суми, допусна Недялков.

„ Правил го е човек, на който не му се е налагало да написа постоянно. Правена е някаква рекапитуалция на хора, на които може да се разчита, кои зад граници, кои са тука “, разяснява още Недялков. По думите му такива описи се вършат когато се възнамерява финансова скица.

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР