Гибралтарските власти отново отхвърлиха искането на САЩ да не освобождават

...
Гибралтарските власти отново отхвърлиха искането на САЩ да не освобождават
Коментари Харесай

Гибралтар отново не прие искането на САЩ да не освобождава иранския петролен танкер

Гибралтарските управляващи още веднъж отхвърлиха настояването на Съединени американски щати да не освобождават иранския петролен танкер, заяви Асошиейтед прес.

Корабът бе арестуван преди повече от месец в Гибралтар, който е английско притежание, по обвинявания в опит за нарушение на европейските наказания, наложени на Сирия.

В изказване през днешния ден държавното управление на Гибралтар сподели, че корабът може да отплава, защото американските наказания против Иран нямат законови сходства в Обединеното кралство, нито в другите страни от Европейски Съюз. Европейските наказания против Иран имат по-тесен обсег от американските, съобщи държавното управление, съобщи Ройтерс.

В четвъртък съд в Гибралтар сложи, че танкерът би трябвало да бъде освободен. Съединени американски щати се пробваха да оспорят това решение, а в петък издадоха заповед за арест на кораба поради противозаконен достъп до американската финансова система за подкрепяне на доставки за Сирия от елитно иранско военно поделение.

Корабът, претрупан с 2,1 милиона барела недопечен нефт, е пуснал котва край Гибралтар. Очаква се да дойде нов екипаж и танкерът да отплава още през днешния ден, отбелязва Асошиейтед прес.

Танкерът бе арестуван в началото по съмнения, че транспортира нефт за Сирия в нарушаване на глобите. Когато бе обявено правосъдното решение за освобождението му, бе декларирано, че от Техеран са получени уверения, че товарът няма да бъде доставен в Сирия.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР