Гибралтар може да се присъедини към Шенгенското пространство, след като

...
Гибралтар може да се присъедини към Шенгенското пространство, след като
Коментари Харесай

Гибралтар влиза в Шенген след Брекзит

Гибралтар може да се причисли към Шенгенското пространство, откакто Англия напусне Европейския съюз. Това съобщи министър председателят на английската отвъдморска територия Фабиан Пикардо, представен от " Спутник ".

" Обсъдихме въпроса преди Brexit. Има ли смисъл за Европейски Съюз жителите на Съюза да нямат достъп до територия с повърхност от 6,2 кв. км в Южна Испания? Не мисля по този начин ", уточни той.

В момента 22 от общо 28-те страни членки на Европейски Съюз членуват в Шенгенското съглашение. Англия, Ирландия и Кипър не са в Шенген, а Румъния, България и Хърватия са напът да се причислят към общността.Пикардо посочи, че включването на Гибралтар към Шенгенското пространство би било позитивна стъпка без значение от позицията на Обединеното кралство.

Според него Гибралтар би трябвало да има " гъвкава граница " с европейските страни.

Присъединяването на Гибралтар към Шенген би улеснило свободното напредване през границата с Испания.Териториалният спор за Гибралтар сред Испания и Англия продължава от 300 години. На референдумите, извършени през 1967 и 2002 година, 99% от жителите на територията пожелаха да останат към Обединеното кралство.

Испания обаче счита Гибралтар за своя територия, заради което предложи Англия да откри взаимна власт на двете страни върху територията.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|Условия за ползване|Правила| Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР