Ги Верхофстад, който води групата на ЕП по въпросите на

...
Ги Верхофстад, който води групата на ЕП по въпросите на
Коментари Харесай

50:50 ЕС и Великобритания да се договорят за Брекзит още днес

Ги Верхофстад, който води групата на Екологичен потенциал по въпросите на Брекзит, разгласи, че все още " няма съглашение " с Англия и че има " 50:50 " късмет да бъде подписано през днешния ден, написа " Гардиън ".

Верхофстад направи коментара след среща с ръководителя на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер и с основния договарящ от страна на Европейски Съюз Мишел Барние. По-късно през днешния ден Юнкер ще организира среща с премиера на Обединеното кралство Тереза Мей.

След диалозите Верхофстад разясни, че евродепутатите са изключително обезпокоени по отношение на въпроса за правото на престой на жители на Европейски Съюз на Острова.

" По време на срещата ми с Юнкер повторих, че жителите на Европейски Съюз във Англия не би трябвало да минават през неразбираема, скъпа и тежка процедура. Правата им би трябвало да бъдат обезпечени. Те са във Англия с положителни планове и отношението към тях би трябвало да бъде с почитание, което те заслужават ", написа Верхофстад в " Туитър ".

Стана ясно, че ръководителят на Европейския съвет Доналд Туск е отменил аудиенция в Близкия изток, с цел да участва на договарянията за Брекзит.

В същото време представителят на " Даунинг стрийт " съобщи, че Англия желае да бъде реализиран прогрес, само че са се фокусирали върху идната на 14-15 декември среща на върха на Европейски Съюз.

Министърът за Брекзит Дейвид Дейвис съобщи, че Обединеното кралство се надява през днешния ден да реализира съглашение с Брюксел и договарянията за търговията да стартират след декември.

Сметката за Брекзит, въпросът за границата с Ирландия и правата на жителите на Европейски Съюз във Англия са главните тематики на договаряния сред Лондон и Брюксел. Европейски Съюз желае тези въпроси да бъдат позволени преди да се пристъпи към договаряния за бъдещите търговски връзки.

Британците отстъпиха за ирландската граница, разкри почитан евродепутат след среща с Мишел Барние. Филип Ламбертс, съпредседател на групата на " Зелените " /Европейски свободен алианс, заяви новината след срещата, на която евродепутати от групата за Брекзит са видели взаимна декларация от 15 страници, която отразява какво е в съгласие.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР