Геймърският бизнес показва най-силна динамика през 2018 г.Acer отчете 2,2%

...
Геймърският бизнес показва най-силна динамика през 2018 г.Acer отчете 2,2%
Коментари Харесай

Acer приключи годината с ръст на приходите

Геймърският бизнес демонстрира най-силна динамичност през 2018 година

Acer регистрира 2,2% растеж на приходите си през 2018 година (снимка: Acer)

Продажбите на Acer са нарастнали с 4,1% в последния месец на предходната година, достигайки 709 млн. щатски $, заяви Digitimes, базирайки се на финансов доклад на тайванската компания.

Като цяло за 2018 година производителят на районен съд и друга електроника бележи растеж на приходите от 2,2% – постъпленията на компанията възлизат на 7,88 милиарда щатски $.

Внушителен растеж реализира бизнесът с геймърски артикули на Acer. Продажбите на ноутбуци, настолни РС-та и монитори за геймъри са се нараснали с 32% през декември и с цели 70% за годината.
още по тематиката
Като отрицателни фактори се показват дефицитът на процесори и лимитираният растеж на районен съд пазара през предходната година – проблеми, които засегнаха цялата компютърна промишленост.

Но редица подразделения на Acer – като дисплейния бизнес и дъщерните компании AOPEN, Acer Cyber Security, Weblink International и GadgeTek – не са потърпевши от дефицита на процесори. Всяка от тези структури реализира двуцифрен растеж през предходната година.

Сред районите с най-силно изразена положителна динамичност Acer акцентира Югоизточна Азия и Русия, където растежът в бизнеса на компанията също е двуцифрен.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР