Геймърът, известен в YouTube под прякора Big Secret Builds, се

...
Геймърът, известен в YouTube под прякора Big Secret Builds, се
Коментари Харесай

Допълнителната реалност излиза на ново ниво - геймърът се залива с кръв при удар в компютърната игра

Геймърът, прочут в YouTube под прякора Big Secret Builds, се опита фрапантно да усили реализма, когато играе Dark Souls III. Ентусиастът сътвори устройство, което пръска изкуствена кръв в лицето всякога, когато виртуален съперник нанася ефикасен удар върху аватара на играча.

При проектирането на това извънредно устройство се употребява съд с два клапана и спрей. Интензивността и честотата на напръскване на течност, която симулира кръв, се управлява благодарение на Raspberry Pi и софтуера, написан от геймъра в Python. В демонстрационен видеоклип, оповестен в YouTube, блогърът сподели по какъв начин кръв се излива всякога при нанасяне на съдбовен удар.

За да играете с устройството, би трябвало да носите очила, с цел да предпазите очите си. Системата има два режима, като в първия режим обаче даже очилата не избавят геймърите, които щедро се напояват с цветна течност, което затруднява следенето на събитията на екрана.

Прави усещане, че изобретението е оценено от разработчика на Dark Souls III, който написа в мненията в YouTube, че никой към момента не е изискал подобен режим на игра, само че всеки има потребност от него. Вижте повече във видеото.



Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР