Гей приложението Grindr вече не е достъпно за потребителите чрез

...
Гей приложението Grindr вече не е достъпно за потребителите чрез
Коментари Харесай

Дни след гафа с Кирил Петков Китай забрани гей приложението Grindr

Гей приложението Grindr към този момент не е налично за потребителите посредством магазините за приложения в оживен Китай, оповестява The Verge. Прочистването се е случило единствено два дни откакто на Facebook страницата на българския министър-председател се появи скрийншот от обява в Туитър, в който се вижда и името на сдобилото се с необятна известност приложение за гей свалки.

Между двете събития няма никаква връзка, а както Lupa.bg към този момент откри “уличаващият” скрийншот е изработен.

„ Популярната платформа за гей запознанства изчезна от iOS App Store на 27 януари, описа в детайли The Verge. Приложението към този момент не е налично и в известните в страната магазини за приложения за Android, които се ръководят от локални компании като Huawei и Tencent поради отсъствието на Гугъл Play Store “, се отбелязва в публикацията.

„ Някои консуматори на Grindr в Китай оповестиха за проблеми със свързаността през последните няколко седмици, в това число невъзможността за изпращане и приемане на известия “, заяви Bloomberg, който първи разкри историята.

„ Премахването на Grindr идва от устрема на комунистическата власт в Китай да контролира интернет наличието преди Зимните олимпийски игри в Пекин “, се споделя в публикацията на Bloomberg. „ Администрацията за киберпространството на Китай предходната седмица разгласи едномесечна акция за разтрошаване на онлайн клюки, порнография и нелегално наличие.

Въпреки това, „ локалните съперници на Grindr, в това число Blued, остават налични за айфон и устройства с Андроид “, отбелязва Bloomberg.

Bloomberg напомня, че „ Китай отстрани хомосексуалността от националния лист с психологични разстройства преди към две десетилетия, само че пекинските цензори от време на време лимитират заниманията и наличието с гей тема “.

Цензурата, ориентирана към приложения в Китай, обаче надвишава тази, ориентирана към LGBT потребителите. „ Премахванията на магазините за приложения са постоянно срещани в Китай през последните години и удрят услуги, фокусирани върху всичко – от вести, до подкасти и карти, явно заради опасения, че биха могли да бъдат употребявани за достъп до неприятно наличие или улеснение на действия, считани за противозаконни в страната “, сподели The Verge.

„ Приложенията за игри също се оказаха цел, като десетки хиляди бяха отстранени. Миналата година известно приложение за Корана също изчезна. “

Някои компании са се уморили от ограничението на онлайн пазара от страна на Китай, отбелязва Bloomberg.

„ Миналата година голям брой задгранични интернет услуги – в това число Yahoo, LinkedIn и Fortnite – се отхвърлиха от многомилионната китайска публика, базирайки се на все по-изтощителната бизнес и правна среда в азиатската страна “, се споделя в публикацията.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР