“Гей лобито ще превземе последната крепост на законността е нас

...
“Гей лобито ще превземе последната крепост на законността е нас
Коментари Харесай

Скандал! Последната любов на покойния Кристиан Таков - съдия Борислав Белазелков, влиза в Конституционния съд. Има ли мераци да го оглави?

“Гей лобито ще превземе последната цитадела на законността е нас - Конституционният съд на Република България. Влизането на арбитър Борислав Белазелков там ще отвори вратите за легализиране на извращенията - първо политически, а след това и чисто полови ”. Това съобщи пред нас столичен магистрат и учител по право, който познава в елементи освен коридорите на властта, само че и тези на Юридическия факултет към СУ. А те, както знаем, имат топла връзка както с Демократична България, по този начин и с висшите управнически етажи.

 

След като разбра, че сме подготвени да поемем риска, публикувайки меко казано скандалните му разкрития, събеседникът ни настоя за две неща. Първо - при бъдещи правосъдни искания от страна на засегнатите в тази публикация лица, да се позовем на европейската и международна процедура за запазване самоличността на източника на информация. И второ - да предадем буквално думите му. Доцентът даже настоя да ги продиктува пред нашия кореспондент, а той трябваше да си води мемоари - тъкмо като на студентската пейка.

 

Разказът е къс, само че за сметка на това изчерпателен, ето за какво го предаваме без редакторска интервенция:

“Освен като сътрудник, в нашата колегия познаваме арбитър Белазелков като последната и може би - най-голяма обич на починалия проф. Кристиан Таков. Тази тяхна нежна дружба е запечатана в коридорите на Алма Матер, не бих споделил, че е била загадка за отдадените в нея, само че тя закупи своите партийни измерения, легитимирани от “Да България ”. Защото създател на тази към този момент станала прословута правосъдна промяна е точно арбитър Белазелков. Сега сътрудника получава своята заслужена компенсация с номинацията си за Конституционен съд. Но това е единствено началото. Борислав има вяра, че той ще оглави Конституционния съд. ”

 

Припомняме, че не различен, а тъкмо Парламентарната група на " Продължаваме промяната - Демократична България " (ПП-ДБ) издигна публично предходната сряда някогашния висш арбитър Борислав Белазелков за член на Конституционен съд. Конституционният съд работи в повърхностен състав от ноември 2021 година, когато изтече мандатът на представителите на парламентарната квота там.

Издигнатият от ПП-ДБ Борислав Белазелков е експерт по комерсиално и гражданско право, учител и някогашен арбитър от Върховния касационен съд, където беше пенсиониран с почести през май 2021 година По думите му, “за този пост е значимо какви позиции е изказвал претендентът по значими публични въпроси, какви убеждения е защитавал в кариерата си ", съобщи той представен от “Свободна Европа ”.

Онова, което прозорливо е икономисал да каже, са желанията на един идващ стадий той да оглави Конституционния съд, вкарвайки ПП-ДБ през задния вход на върха на този най-висш за правовия ред и конституционализма орган.

 

В опит за удостоверение на пикантните изказвания за ексцентричните влечения на бъдещия парламентарен арбитър, се допитахме до някои от откритите радетели на еднополовата обич, които повдигнаха още повече завесата на хомосексуалните преплетки в юридическото лоби. По думите им, приживе за сърцето на проф. Кристиан Таков, който прочие е непосредствен роднина на комуниста Пеко Таков, са воювали арбитър Белазелков и различен върховен арбитър, апетитен за една от иконите на демократичната общественост. Последният даже щурмува (безуспешно) постройката на “Дондуков ” 2. Макар политически единомишленици и съратници за правосъдна промяна, душите им били раздирани от болна ревнивост към прибързано отпътувалия си от този свят техен сътрудник. За разлика от Таков, който приживе се освободи от оковите на брака с цел да се отдаде на същноста си, Борислав Белазелков и противникът му са женени и това ги попречило да показват до край влечението си.

Тук е мястото да споменем, че бъдещият парламентарен арбитър Белазелков, е брачен партньор на авторитетният столичен нотариус Ксения Белазелкова. По любопитно стичане на събитията, или може би в резултат на разбирането й към нежното занимание на благоверния си, тя става преподавател на курс за образование на нотариуси, дружно с … Кристиан Таков. Ето какво откриваме в архивите на в. “Труд ” от това време: “… Месец преди писмения изпит за вакантните 111 места за нотариуси, ръководителят на Съюза на съдиите в България и арбитър във Върховния касационен съд Борислав Белазелков, брачната половинка му нотариус Ксения Белазелкова, както и членът на Правния съвет при президента доцент Кристиан Таков бяха лектори на двудневен семинар, проведен от Центъра за европейско образование. Организаторите отхвърлиха да уточнят броя на участниците, заплатили таксата от 360 лева за присъединяване в семинара, отдаден на идния писмен и вербален изпит за заемане на вакантни места за нотариуси със правосъдни региони, избрани със заповед ЛС-И-1196/10.11.2014 година на министъра на правораздаването.

Преди два месеца съпредседателят на Реформаторския блок Радан Кънев (бел.ред.: който също е спряган за част от юридическото хомо лоби към ДБ) алармира прокуратурата, че името му се замесва от незнайни лица във Варна в скица за " споразумяване " на изпита за нотариуси. По думите на Кънев " сполучливото " явяване на състезанието коствало над 200 000 лв… ”

От респект към паметта на починалия проф. Таков сме длъжни да споменем, че той намерено бе обществено упрекнат в интимни благосклонности към личния си пол от неговия сътрудник в “Юридическия факултет ” на СУ - преподавателят Чавдар Стоянов и приживе не откри за нужно да опровергае изказванията.

 

За арбитър Белазелков, който преднамерено страни от прожекторите, не сме срещали директни изказвания в този смисъл, само че двама от седемте високопоставени адвокати, които попитахме дали са чували сходни злословия отвърнаха, че “във всяка клевета обезпечено се съдържа парченце истина ”, а LGBT-общността у нас е всичко друго, само че не и прекомерно дискретна във връзка с хомосексуалните си събратя.

Инфо: crimesbg.com

Тагове: арбитър Борислав Белазелков нотариус ДБ Ксения Белазелкова Кристиан Таков Конституционен съд гей-лоби Демократична България
Източник: kliuki.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР