GettyImages Министерството на околната среда започна масирани проверки в няколко тецове,

...
GettyImages
Министерството на околната среда започна масирани проверки в няколко тецове,
Коментари Харесай

МОСВ започна мащабни проверки по депата у нас

 GettyImages Министерството на околната среда стартира масирани инспекции в няколко тецове, циментови фабрики и депа за боклуци. Целта е да се ревизира дали в тях се горят отпадъци.

Проверяващите са набелязали фабрики за батерии, за които има информация, че съхраняват боклуци импортирани от чужбина за изгаряне.

В сряда министър Димитров ще предложи у нас да бъде основана специфична дирекция, която да издава разрешителните, да следи вноса на отпадъците от чужбина и да управлява активността на депата.

" Едната площадка няма ток и вода. Може ли такава да дава отговор на условията за преработване? Според мен не може и тя ще би трябвало да бъде закрита. Правим инспекции в страната тук-там, където се съхраняват отпадъци от чужбина ", сподели Димитров.

Проверки се правят в Пловдив, Плевен, Монтана и още места в страната.

" Имам клипове от сметища, които наподобяват на Великата китайска стена. Казал съм да не се издават нови известия на хора, които имат напълно дребни мощности за преправяне и са се задръстили с материал за една година напред ", добави министър Димитров.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР