GettyImages Край на изолацията в Гърция, наложена заради COVID-19. От днес

...
GettyImages
Край на изолацията в Гърция, наложена заради COVID-19. От днес
Коментари Харесай

Поетапно започват да отпадат и наложените ограничения в Гърция

 GettyImages Край на изолацията в Гърция, наложена поради COVID-19. От през днешния ден до края на месеца ще отпадат поетапно наложените ограничавания.

" Подготвяме се за ново всекидневие. Постепенното отдръпване на ограниченията не би трябвало да излага на риск постигнатото до през днешния ден. За да продължат положително да се развиват нещата не трябва да се отпускаме ", сподели зам.-министърът на гражданската отбрана Никос Хардалиас.

Отпадат SMS-ите за излизане от домовете. Отварят се дребните търговски обекти. Ако гърците продължат да се придържат към новите правила, от 19 май пада възбраната и за свободно напредване сред обособени области и острови с последователно отваряне на туристическия отрасъл.

Медицинската маска става част от живота на гърците. Задължително би трябвало да се носи в затворени пространства и в публичния превоз. Неспазването на тази мярка ще коства 150 евро на всеки извършител. Задължителна е и дистанцията от 1,5 м сред хората на обществени места и в работни пространства. Глобата от 1 000 евро за събиране на повече от 10 души на едно място също остава.

В карантина продължава да бъде и гръцкият туризъм. Границите за туристи остават затворени. В страната могат да влизат единствено гръцки жители, чужденци, пребиваващи законно, както и притежатели на парцели. 14-дневната карантина, както и санкцията от 5 000 евро при неспазване на мярката също се резервират. 

Правителството планува на 1 юни да отвори целогодишните хотели, а месец по-късно и сезонните. Част от туристическите компании към момента не одобряват резервации в очакване на изискванията за пътешестване сред европейските страни.

В региона на Халкидики, където почиват по-голяма част от българските туристи, хотелиерите упорстват туристическата преграда да бъде вдигната от началото на месец юни, а не от юли, каквото е решението на Министерството на туризма. Оттам са безапелационни, че туристическият сезон ще започва по едно и също време за цяла Гърция при изискване, че заболелите намаляват.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР