Getty ImagesЛидер на управляващата в Единбург Шотландска национална партия (СНП),

...
Getty ImagesЛидер на управляващата в Единбург Шотландска национална партия (СНП),
Коментари Харесай

До края на годината обмислят втори референдум за независимост на Шотландия


Getty Images

Лидер на ръководещата в Единбург Шотландска национална партия (СНП), Никола Стърджън има намерение да прегледа опцията за осъществяване на втори референдум за самостоятелност на Шотландия до края на есента на 2018, оповестява БиБиСи, представено от ТАСС, написа news.bg.

Стърджън смята, че дотогава ще се почисти окончателния формат за излизане на Обединеното кралство от Европейския съюз. Преговорите сред страните би трябвало да продължат до ноември 2018 година, след което те ще имат шест месеца да ратифицират споразуменията, реализирани в националните парламенти.

" До края на есента на тази година ние би трябвало до известна степен да изясним обстановката към бъдещите връзки сред (Обединеното кралство и Европейския съюз). Тогава е времето, когато мога да преценява какво се случва и какви са идващите стъпки, които Шотландия би трябвало да предприеме ", разяснява Стърджън, първи министър на Шотландия.

През март 2017 година, тя сподели, че е належащо да се организира референдум за независимостта на района в интервала сред есента на 2018 и пролетта на 2019 година, преди овакантяване на Англия от Европейския съюз. Тогава Стърджън получи поддръжката на шотландския парламент по този въпрос. 

Стърджън разкри, че новият референдум би трябвало да се организира сред есента на 2018 година и пролетта на 2019 година

Първото допитване се организира през 2014 година и успеха в съответствие 55% против 45% бе на поддръжниците на Съюза на Единбург с Лондон.

Всяка минута очаквай сензационна вест в PETEL.BG!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] 24 часа в денонощието!

Публикувай непосредствено самичък без цензура във "Фейсбук " групата ТИ, РЕПОРТЕРЪТ! Снимай и пускай всичко забавно!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР