Getty Images Американският фармацевтичен гигант Пфайзер и германският му партньор в

...
Getty Images
Американският фармацевтичен гигант Пфайзер и германският му партньор в
Коментари Харесай

Пфайзер поиска разрешение за използване на ваксината при деца в САЩ

 Getty Images Американският фармацевтичен колос " Пфайзер " и немският му сътрудник в създаването на първата ваксина против COVID-19, получила позволение за незабавно потребление в Съединени американски щати, желаят американските управляващи да разрешат повече младежи да бъдат имунизирани, съобщи " Асошиейтед прес “.

Базираната в Ню Йорк компания и немската " Бионтех " желаеха от американската Агенция за надзор на храните и медикаментите да разшири разрешението за незабавно потребление на тяхната ваксина и то да обхване и децата на възраст от 12 до 15 години. В средата на декември предходната година управляващите позволиха двудозовата ваксина да се ползва на хора на възраст 16 години и нагоре.

" Пфайзер " и " Бионтех " споделиха, че работят в тясно съдействие с американския регулаторен органи и регулаторите в други страни, с цел да получат колкото е допустимо по-бързо позволение за незабавно потребление или условно позволение за деца от 12 до 15 години.

В изказване фирмите означиха, че предварителните резултати до 31 март от късния стадий на изпитване в тази възрастова група на имунизацията са посочили, че тя е безвредна и 100% ефикасна при блокиране на инфекциите. Те показват, че страничните резултати са като тези при изпитването върху доброволци на възраст от 16 до 25 години - болежка и отичане на мястото на инжектирането, отмалялост, главоболие, температура и гадене.

Всички доброволци на възраст сред 12 и 15 години, взели участие в проучването, ще бъдат следени в течение на две години след слагането на втората доза за възможни проблеми с сигурността и с цел да се дефинира какъв брой дълго имунизацията защищава ваксинираните.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР