Гетото се превръща в ничия земя, която трябва да бъде

...
Гетото се превръща в ничия земя, която трябва да бъде
Коментари Харесай

Харалан Александров: В гетото е конфликтите се решават директно и брутално



Гетото се трансформира в ничия земя, която би трябвало да бъде заградена с телена ограда. Полицията застава сред двете страни, тя пази гражданския спор. Не може всеки да бие който си желае. Това сподели общественият антрополог Харалан Александров в ефира на БТВ.

„ Ние постоянно избираме да пропуснем предварителната защита да си спестим напъните, да докараме нещата до рецесия и едвам по-късно да стартираме да се оправяме със обстановката. Ние сме майстори на спешните обстановки. Мобилизацията идва в последния миг. Ние се активизираме да решим казуса, когато е на ръба “, означи той.

„ Агресията е директно обвързвана с със общественото обслужване, това е проблем на обществото “, счита Александров.

„ Една от особеностите на гетото е, че там споровете се вземат решение непосредствено и брутално. Гетата ги има в доста развити общества. Това демонстрира, че имаме диференцирано общество и доста изключени от обществото хора. С развиването на глобализиращия се свят гетото има свойството да нараства. Моят апел към политиците е да не опростяват картината и да не я свеждат до етнически и обществен проблем, тя има доста измерения “, сподели още общественият антрополог.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР