Гешев, Пеевски и Борисов се опитват да си върнат инициативата

...
Гешев, Пеевски и Борисов се опитват да си върнат инициативата
Коментари Харесай

Опитват чрез сплашване да си върнат контрола върху службите

Гешев, Пеевски и Борисов се пробват да си върнат самодейността и да не разрешат да излезе нескрито истината за злоупотребата с Министерство на вътрешните работи и службите, обявиха съпредседателите на " Демократична България " Христо Иванов и Атанас Атанасов във видео, излъчено онлайн във фейсбук. 

Коментарът им е във връзка думите на служебния министър на вътрешните работи Бойко Рашков пред проверяващия уебсайт BIRD, че прокурори привикват чиновници, натоварени с инспекцията на абсурда с подслушването на опозиционни политици. 

“Извадихме истината, че са подслушвани водачи от опозицията и мигновено, откакто започнаха някакви дейности, стартира тази интервенция за респектиране, заплашване, задръстване на устата ”, съобщи Христо Иванов. 

След интервенция на прокуратурата в късните часове през вчерашния ден началникът на бранш „ Културно-исторически полезности ” в ГДНП Ангел Папалезов е упрекнат за присъединяване в проведена незаконна група. Според Христо Иванов тя “ще бъде маскирана като дейности във връзка с хора на Черепа ”. 

“Не става дума за един човек, а на практика за всички нови назначения, по информация, която имаме. Използва се едно име с отрицателен заряд, с цел да се прикрие истината за една доста по-широка интервенция за заплашване, взимане на страха и задръстване на устите на всички, които биха могли да излязат и да приказват ”, съобщи Христо Иванов. “Това, което се случва е, че Пеевски, Борисов и Доган се пробват да закрепят нещата. Виждат, че кочината им е почнала лекичко да се разклаща и се пробват посредством сходно заплашване да си върнат самодейността и да си консолидират контрола върху службите. Те знаят, че има сериозен риск Доган и компания да хвърлят под влака и самия Борисов, и Пеевски и с цел да оцелеят им би трябвало да консолидират контрола на Гешев върху службите ”, счита още той.

Атанас Атанасов подсети така наречен създаването “Червеи ”, когато забърканите хора са призовани в следствието, разпитани и накарани да подпишат заявления, че няма да разгласяват информацията.

“Същия номер се пробват в този момент да ползват от прокуратурата. Разбираме, че са призовани на разпит новия ръководител на ДАНС, новия шеф на ГДБОП и други Длъжностни лица от Министерство на вътрешните работи, очевидно със същата цел - имитирайки угриженост от страна на прокуратурата, да им затворят устата. Но нас няма да ни спрат. Ние освен подадохме този сигнал (за подслушванията), ние ще се борим до дъно за разплитането на този модел, тъй като точно през този модел борисовата страна удържаше своята власт ”, съобщи Атанас Атанасов. 

“След изборите на 11 юни в новия парламент ние ще желаяме специфична анкетна комисия, в която да изясним всички тези условия и да желаяме да се потърси отговорност ”, сподели още Атанасов. 

Христо Иванов прикани хората в службите да не се поддават на страха.

“Има политическа мощ в лицето на " Демократична България ”, която ще застане зад вас. Ще създадем сериозна комисия в идващия парламент, която професионално и съществено ще разплете това кълбо от змии и ще извади истината нескрито. Не се поддавайте на боязън, излизайте и говорете ”, съобщи той. 

Съпредседателите на “Демократична България ” приканиха хората да поддържат проведения от самодейността “Правосъдие за всеки ” митинг от 19 ч. довечера пред Съдебната палата в София.

“Да защитим не един или различен, да защитим опцията истината да излезе нескрито, да покажем на Гешев, че в тази страна повече няма да могат да си разиграват коня и да му желаяме оставката ”, съобщи Христо Иванов. “Само всеобщ обществен митинг ще постави тези хора по места. Последните години при ръководството на борисовата страна това е задкулисието, което ги крепеше и е извънредно време да бъдат ометени ”, добави Атанас Атанасов.

Пълните им мнения гледайте тук:
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР