Гешев, който към 19 септември 2017 г. е шеф на

...
Гешев, който към 19 септември 2017 г. е шеф на
Коментари Харесай

ВАС: Бойко Атанасов е накърнил репутацията на Гешев

Гешев, който към 19 септември 2017 година е началник на Специализираната прокуратура бил афектиран в ефира на Люба Кулезич - водещ на предаването “Честно казано” по към този момент несъществуващата телевизия BiT. Следовател Бойко Атанасов разяснява тогава делото “КТБ”, по което наблюдаващ прокурор беше точно Гешев.

Пред малкия екран Бойко Атанасов споделя, че скоро ще изтече отминалостта по това дело. Нататък разяснява и работата на Иван Гешев, като отбелязва, че го познава, тъй като са работили дружно. Следователят показва още, че може да разяснява Гешев „ като човек, който дълго време е бил командирован в СГП от СРП и който е влизал по каузи, по които е била свършена огромна част от работата, като е сключвал съглашения “, избрани от Атанасов като “срамни”, пишат от “Lex”.

И така - Гешев подал сигнал до етичната комисия на Прокурорската гилдия във Висш съдебен съвет, а от там колелото се завърта. През октомври 2018 година Русинова санкционира Бойко Атанасов със забележка, тъй като е нарушил два текста от етичния кодекс. През февруари 2019 година Прокурорската гилдия удостоверява наказването, а следователят апелира пред Върховен административен съд.

Днес с 3 на 2 гласа Върховен административен съд удостовери “забележката”. В поддръжка на наказването са съдиите Георги Колев (председател на състава), Стефка Кемалова и Емил Димитров, а на изключително мнение са Виолета Главинова (докладчик) и Юлия Ковачева.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР