Героят от САЩ'94 Цанко Цветанов говори пред Тема Спорт за

...
Героят от САЩ'94 Цанко Цветанов говори пред Тема Спорт за
Коментари Харесай

Цанко Цветанов: Футболът ни ще се пречисти след пандемията

Героят от САЩ'94 Цанко Цветанов приказва пред " Тема Спорт " за настоящата обстановка в България и света, която е подчинена напълно на пандемията от ковид. Той споделя мнението си, че западните общества са станали жертва на либерализма си, до момента в който при нас имаме инстикт да се подчиняваме на наложените ограничения.

Все отново той избира да слуша препоръките на експертите, а не на политиците. Цветанов вижда в създалата се рецесия късмет за рестарт на футбола ни, който ще се прочисти от някои неприятни практики.

" Нещата към футбола в международен мащаб са динамични. Нека обаче първо се очертае действителният като вероятност завършек на пандемията. До края на май е ясно, че футбол в България няма да има.

Няма по какъв начин обаче с леки поддържащи тренировки един професионален състезател да се подложи на натоварвания единствено, с цел да се спазят периоди. Важно е в този момент първо всички да се опазим и оцелеем, само че по-късно да се намерения и за вярно влизане в темп.

Има време да се обмисли, не всичко е непременно. Със сигурност футболът няма да е същият. Нека забележим първо какъв брой тъкмо ще се срути футболната промишленост, а след това да предвиждаме за какъв брой време ще се изправи. Всички губят пари - клубовете, малките екрани спонсорите. Самите играчи сякаш не осъзнават, че скоро няма да могат да получават тези галактически заплати. Феновете като крайни консуматори също няма да имат тази покупателна дарба. Човечеството се е справяло с какви ли не компликации.

Ще изтъквам някогашния президент на Съединени американски щати Барак Обама, който споделяше, че живеем в най-хубавите времена. Щом има мир, всичко ще се оправи постепенно или бързо. Колкото до футбола у нас - равнището ще падне. Без чужденци обаче няма да можем да поддържаме конкурентната игра. Идеята за 18 тима в елита е неуместна. Това ще е някакъв панаир, връщаме спартакиадите. Най-удачно е групата да е с 10 тима, които играят четири пъти между тях като в Шотландия.

Прогнозирам, че клубовете ще стартират да разчитат повече на фрагменти от районите си и последователно ще спрат прехвърлянията. В момента група ветерани всяко лято сменя тимовете и отново са на равнище, тъй като нямат конкуренция. Подобен ход ще върне и публиката, защото в този момент доста хора в провинцията не могат да припознаят тима като нещо обичано.

С повече локални и като цяло български футболисти ще е по-добре и за клубовете, и за публиката. Качеството обаче ще е по-слабо. Футболен календар пролет-есен е по-удачен вид за нас, тъй като по този начин клубовете ще са по-подготвени за евротурнирите, откъдето отсега нататък ще идват огромните доходи за клубовете ни ", споделя още Цветанов.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР