Героят на Украйна Степан Тарабалка не е Призракът на Киев

...
Героят на Украйна Степан Тарабалка не е Призракът на Киев
Коментари Харесай

"Призракът на Киев" не е загинал, защото е само легенда

Героят на Украйна Степан Тарабалка не е " Призракът на Киев " и не е свалил 40 самолета, оповестиха довечера украинските Военновъздушни сили, съобщи УНИАН. Поводът за опровержението е информация на " Таймс ". 

" За следващ път молим украинското общество да съблюдава обикновени правила на осведомителната хигиена и да не приема мечтаното за фактически. Степан Тарабалка героичен почина във въздушен пердах на 13 март 2022 година с съветските окупатори ", написа в известието на Военновъздушни сили. Командването на Военновъздушни сили показва, че " Призракът на Киев е супер-герой легенда, основана от украинците. Това е сборен облик на водачите от 40-а бригада от тактическата авиация на украинските Военновъздушни сили, които охраняват небето над Киев. Появяват се ненадейно там, където не ги чакат. Военните летци към момента не се образоват зад граница на F-16, както доста ни се желае. И американски бомбардировачи не летят над Украйна. Запазете успокоение и използвайте публични източници на информация ". 

" Призракът на Киев " е градска легенда за въздушен ас, който с МиГ-29 още в първите 30 часа на войната унищожил 6 съветски самолета. Образът му доби необятна известност в украинските медии. Вчера " Таймс " разгласява просторен етюд за Степан Тарабалка като " Призрака на Киев ".

 

 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР