Героят на Русия, летецът-изпитател Мохамед Толбоев много емоционално преживява случилата

...
Героят на Русия, летецът-изпитател Мохамед Толбоев много емоционално преживява случилата
Коментари Харесай

Руски пилот-герой: Пилотите са направили всичко грешно, те са убили хората!

Героят на Русия, летецът-изпитател Мохамед Толбоев доста прочувствено претърпява случилата се в Подмосковието покруса със самолета Ан-148. В диалог с URA.RU той изрази своето отвращение от работата на организацията за въздушния трафик "Росавиация ", която, както той счита, е опропастила подготовката на водачите. „ Като експерт ми е доста мъчно да приказвам за това, само че повода за гибелта на самолета Ан-148 е изцяло неподготвеният екипаж.

Защо по този начин се е получило? Трябва да питате Нерадко от "Росавиация " (шефът на "Росавиация " Александр Нерадко), той дава отговор за това. Пилотите са създали всичко неверно, единствено неточности, по този начин нареченият човешки фактор, те са умъртвили хората! Няма в този момент същински водачи – единствено едни натискачи на копчета, оператори – единствено натискат копчетата, без да мислят изобщо.

Затова всяка нова злополука е по-страшна от предходната – Казан, Ярослав и по този начин нататък “, сподели Мохамед Толбоев. По-рано в Подмосковието, до селището Аргуново, се разруши аероплан Ан-148 на самолетната компания „ Саратовски авиолинии “. Машината е изхвърчала от московското летище Домодедово за Оркс. Катастрофата е станала четири минути след излитането. Самолетът се е изкачил на височина към два километра, по-късно внезапно е тръгнал надолу, още веднъж се е издигнал и малко по-късно е рухнал на земята.

При злополуката са починали всички на борда: 65 пасажери и шестима членове на екипажа. През август 2011 година машината е открила връх по хвърчене измежду Ан-148 – 400 часа и 45 минути. След злополуката „ Саратовски авиолинии “ преустановиха краткотрайно употребата на този модел самолети. Стана също ясно, че разрушилият се аероплан с бордов номер RA-61704 две години е летял в Тюмен, Челябинск и Нова Уренга, а също е правил полети и до Екатеринбург. За цялата си история на употреба машината се е чупила 16 пъти, когато по време на полета са били откривани неизправности. Информацията за това е оповестена на уеб страницата superjet100. Своя първи полет Ан-148 прави през 2010 година. Самолетът до 2017 година е бил благосъстоятелност на самолетната компания „ Россия “. Тогава той постоянно е летял по дестинациите Санкт Петербург-Тюмен, Санкт Петербург-Челябинск.

Санкт Петербург-Нова Уренга и Екатеринбург-Санкт Петербург. По време на тези полети постоянно са се случвали повреди. На борда на Ан-148 е сработвала без причина сигнализацията за пожар в задния товарен отсек, при рулиране по пистите са се разрушавали гумите на лявото шаси, предната опора на шасито е замръзвала в приблизително състояние, лявата стойка на шасито не се спукала поради главната и аварийна хидравлична система, имало е и други механически проблеми, свързани с дефекти на структурата, написа Блиц.

Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР