Героят на Русия, летецът-изпитател Мохамед Толбоев много емоционално преживява случилата

...
Героят на Русия, летецът-изпитател Мохамед Толбоев много емоционално преживява случилата
Коментари Харесай

Прочут летецът изпитател обвини пилотите на Ан-148 и авиошефове: Машината е била летящ ковчег


Героят на Русия, летецът-изпитател Мохамед Толбоев доста прочувствено претърпява случилата се в Подмосковието покруса със самолета Ан-148. В диалог с URA.RU той изрази своето отвращение от работата на организацията за въздушния трафик Росавиация, която, както той счита, е опропастила подготовката на водачите, написа Блиц.  „ Като експерт ми е доста мъчно да приказвам за това, само че повода за гибелта на самолета Ан-148 е изцяло неподготвения екипаж. Защо по този начин се е получило? Трябва да питате Нерадко от Росавиация (шефът на Росавиация Александр Нерадко), той дава отговор за това.

Пилотите са направило всичко неверно, единствено неточности, по този начин нареченият човешки фактор, те са умъртвили хората! Няма в този момент същински водачи – единствено едни натискачи на копчета, оператори – единствено натискат копчетата, без да мислят изобщо. Затова всяка нова злополука е по-страшна от предходната – Казан, Ярослав и по този начин нататък “, сподели Мохамед Толбоев. По-рано в Подмосковието, до селището Аргуново, се разруши аероплан Ан-148 на самолетната компания „ Саратовски авиолинии “.

Машината е изхвърчала от московското летище Домодедово за Оркс. Катастрофата е станала четири минути след излитането. Самолетът се е изкачил на височина към два километра, по-късно внезапно е тръгнал надолу, още веднъж се е издигнал и малко по-късно е рухнал на земята.   При злополуката са починали всички на борда: 65 пасажери и шестима членове на екипажа. През август 2011 година машината е открила връх по хвърчене измежду Ан-148 – 400 часа и 45 минути. След злополуката „ Саратовски авиолинии “ преустановиха краткотрайно употребата на този модел самолети. Стана също ясно, че разрушилият се аероплан с бордов номер RA-61704 две години е летял в Тюмен, Челябинск и Нова Уренга, а също е правил полети и до Екатеринбург. За цялата си история на употреба машината се е чупила 16 пъти, когато по време на полета са били откривани неизправности.

Информацията за това е оповестена на уеб страницата superjet100. Своят първи полет Ан-148 прави през 2010 година. Самолетът до 2017 година е бил благосъстоятелност на самолетната компания „ Россия “. Тогава той постоянно е летял по дестинациите Санкт Петербург-Тюмен, Санкт Петербург-Челябинск. Санкт Петербург-Нова Уренга и Екатеринбург-Санкт Петербург. По време на тези полети постоянно са се случвали повреди. На борда на Ан-148 е сработвала без причина сигнализацията за пожар в задния товарен отсек, при рулиране по пистите са се разрушавали гумите на лявото шаси, предната опора на шасито е замръзвала в приблизително състояние, лявата стойка на шасито не се спукала поради главната и аварийна хидравлична система, имало е и други механически проблеми, свързани с дефекти на структурата.  
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР