Героят на Еди Мърфи в Ченгето от Бевърли хилс -

Героят на Еди Мърфи в Ченгето от Бевърли хилс - ...

Кражбата от хотела се оказа обект на научно изследване.Героят на Еди Мърфи в "Ченгето от Бевърли хилс" - екшън комедия от преди 30 г., изнесе хавлии от луксозен хотел, за да ги подари на колегите си - местни полицаи. Оказва се, че тази практика далеч не е отмряла в следващите десетилетия, а дори се е развила.

Проучване на компанията за хотелско настаняванеWellness Heaven сред мениджъри в Европа показа, че хавлиените кърпи и халати и до днес са предпочитаният артикул, който гостите на 4 и 5 -звездните хотели "забърсват". 77.5% от анкетираните посочват кърпите за лице на първо място, а две трети отбелязват хавлиените халати.

Тези два артикула са следвани от скучните закачалки, химикалки и прибори за хранене.

Проучването, което обхваща 634 мениджъри на 4-звездни и 523-ма на 5-звездни хотели, показва значителни разлики в поведението на гостите им, отбелзва .travelweekly.com.

Оказва се, че девет пъти по-вероятно е висококачествен телевизор да бъде задигнат от петзвезден хотел, отколкото от четиризвезден. Същото се отнася за произведенията на изкуството, вероятността за кражба на които е 5.5 пъти по-голяма в по-луксозните и скъпи места за настаняване.

Друг разрез на резултатите, описан от traveldailynews.com показва, че картината е различна и когато отправната точка е националността на туриста. Според събраните данни германците и британците освен кърпите и халатите предпочитат предимно козметиката и тоалетните принадлежности, австрийците са привлечени от чиниите и кафеварките, за американците са неустоими възглавниците и батериите, а за италианците - чашите за вино. Швейцарците ценят като сувенир от ваканцията си сешоара, а французите - дистанционното на телевизора.
Холандците били по-практични - наблягали на тоалетната хартия и крушките

Източник: dnevnik.bg