Героите на тази книга познават света – те нямат комплекси,

...
Героите на тази книга познават света – те нямат комплекси,
Коментари Харесай

В търсене на холивудския прислужник - сборник с разкази, които няма да ви оставят равнодушни

Героите на тази книга познават света – те нямат комплекси, само че имат концепция. Понякога тя е жалка и дребна, от време на време обгръща цялата планета и в нейно име героите търсят този, който ще ги поведе към щастието. Авторът не мами в разказите си, тъй като знае, че щастливият край би звучал като неистина. Не се пробва и да поучава. Скрити паралели с древен претекстове вплитат българския подтекст в нишките на историята. Надзъртането в отвъдното е съчетано с равното всекидневие.
Без да натрапва извод, въпреки всичко създателят го формулира непосредствено във връзка на несъстоялото се съревнование по величие в описа, дал заглавието на книгата: Никой не беше дорасъл за вечността и прошката, която получихме, не беше поради нелепостта ни, а с цел да ни накара да обичаме повече.
Христо Добротинов е роден на 8 май 1952 година във Велико Търново.
По обучение е правист. Автор е на книгите „ Погребението на капитанската шапка ”, получила Национална премия за първа книга, „ Отвъд снега ”, „ Спомен за курорта ”, „ Бракове в София ”, „ Игра на конспиратори “.
Негови разкази са преведени в Русия, Полша, Германия, Турция. Член на Съюза на българските писатели и на българския ПЕН-център.
 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР