Германците търсят утеха в топлия жълт блясък на откритите пламъци

...
Германците търсят утеха в топлия жълт блясък на откритите пламъци
Коментари Харесай

Германците се презапасяват със свещи

Германците търсят разтуха в топлия жълт искра на откритите пламъци тази Коледа, защото възраждането на празничните обичаи, съчетано със страховете от спиране на тока, трансформират свещите в цел на последната полуда за запасяване, написа Тhe Guardian.

В неделя доста немски семейства ще последват традицията да възпламенят първата от четирите свещи на своя Адвентен венец, който нормално се слага върху или окачва над масата в трапезарията.

Но поради страховете от ограничавания на газа и спирания на тока, провокирани от войната на Русия в Украйна, свещите също претърпяха възобновление като благонадежден метод за осветление на домовете. Веригата за търговия на дребно за възстановяване на дома Bauhaus съобщи, че вижда възходящо търсене на " свещи от всевъзможен тип, в това число чаени лампи, восъчни и колонни свещи ", като продажбите са се нараснали с към една четвърт по отношение на миналата зима.

Тъй като Асоциацията за отбрана на потребителите на Германия прикани жителите да оставят своите LED приказни светлини на тавана тази година, някои продавачи на коледни елхи започнаха да оферират същински свещи като по-енергийно ефикасни други възможности на електрически светлини.

Общественият оператор ARD неотдавна пусна малко видео, в което поучава хората да не строят " направи си самичък - печки на чаени свещи ", с цел да отопляват домовете си. Генерираната топлота е незначителна спрямо евентуалния риск от пожар, гласи предизвестието.

Нарастващото търсене на свещи към този момент беше един видим непряк резултат от това, че хората прекарват повече време вкъщи по време на пандемията, сподели представител на Европейската асоциация на производителите на свещи, като продажбите в целия континент са скочили доста сред 2020 година и 2021 година

" Не знаехме какво да чакаме тази година ", сподели Ан-Кристин Мюлер от Müller Kerzen, западногермански бизнес за произвеждане на свещи, работещ в цяла Европа. " Но наподобява, че хората се запасяват със свещи преди една несигурна зима ".

" Моето семейство работи в производството на свещи от осем генерации и се оказва, че нашият бизнес е доста резистентен на рецесии. Във времена на неволя хората копнеят за комфорта на вибриращ пламък. "

След две години на взрив на продажбите, баварският производител на свещи Gala също очакваше спад на продажбите до равнищата отпреди пандемията. " Но всички тези приказки за прекъсване на тока насърчиха хората да се запасяват, тъй че не сме забелязали разлика ", се споделя в него.

Германската федерална работа за гражданска отбрана и помощ при бедствия тази седмица съобщи, че " огромно спиране на тока в Германия е извънредно малко евентуално " тази зима. Вероятността от районни спирания на електрозахранването също е ниска, сподели мрежовият регулатор на страната, защото бяха въведени голям брой механизми за стабилизиране на мрежата при положение на краткотраен дефицит.

Но основният изпълнителен шеф на Gala Томас Шрьодер сподели, че процъфтяващите продажби на свещи приказват и за по-широка културна линия. " Винаги е имало бездънен немски блян за непоколебим вид Gemütlichkeit или уют, на хора, събиращи се към открит пламък ", сподели той. " Ето за какво към момента има хора като мен, които упорстват да осветят коледната си елха с същински свещи, а не с приказни светлини, с кофа вода в подготвеност за незабавни случаи. "

Германската застрахователна асоциация, сплотяваща организация на частни застрахователи, регистрира непрекъснат спад на компенсациите, свързани с пожари, през декември от 2015 г.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР