Германците са побъркани на тема правила, не са особено дружелюбни

...
Германците са побъркани на тема правила, не са особено дружелюбни
Коментари Харесай

Защо чужденците в Германия се чувстват самотни

Германците са побъркани на тематика правила, не са изключително отзивчиви и мъчно се сприятеляват с непознати хора, настояват чужденци, пристигнали на работа в страната. Какво още ги кара да се усещат самотни? " Дойче веле " споделя.

Германските компании изпитват все по-остра потребност от непознати експерти. Чужденците обаче мъчно се приспособяват към страната и живота в нея, написа " Ди Велт ". Изданието дава образец с една инженерка от Атина, която работи в научноизследователския отдел на автомобилните фабрики на " Ауди " в Инголщат. За да опознае от близко сътрудниците си, първоначално тя ги поканила на посетители вкъщи си и сготвила типично гръцки специалитети - никой от тях обаче не се отзовал на поканата ѝ, четем по-нататък в обявата. Междувременно се убедила, че " германците мъчно одобряват и мъчно се сприятеляват с други хора ".

Чуждите експерти прекомерно постоянно изпитват това на гърба си, заради което мъчно привикват с изискванията в Германия - сочат и резултатите от ново проучване " Expat Insider " на платформата InterNationes, представени в обявата. По отношение на акомодацията на непознатите служащи към немските условия страната е на едвам 60-о от общо 64 места. По-зле по този индикатор са единствено Южна Корея, Австрия, Дания и Кувейт, като в анкетата са взели участие 20 000 души, работещи в чужбина.

" Германците са побъркани на тематика правила "

Голяма част от непознатите служащи не се усещат удобно в Германия. " Трудно е да се усвои културата им, а германците са просто побъркани на тематика спазването на правила, споделя един човек от Малайзия, представен в обявата. Един маджарин прибавя, че в случай че човек не владее немския език, няма никакъв късмет да си сътвори контакти. А един мексиканец споделя: " Германците не са открити към непознати и към чужденци. Те постоянно настояват, че желаят да ги интегрират, само че в множеството случаи това не се случва. "
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР