Германското военно министерство и разузнаването БНД неофициално са изразили съмнения

...
Германското военно министерство и разузнаването БНД неофициално са изразили съмнения
Коментари Харесай

Берлин се съмнява в US твърденията за лабораторния произход на Covid-19

Германското военно министерство и разузнаването Разузнавателна служба на ФРГ импровизирано са изразили подозрения за американските изказвания, че пандемията с ковид е с генезис от лаборатория в Китай, съобщи Агенция Франс Прес, базирайки се на немски медии.

Паметна бележка, готова за военния министър Анегрет Крамп-Каренбауер дефинира изказванията на Съединени американски щати като „ обмислен опит за похищение на вниманието “ от неуспехите на администрацията във Вашингтон, писа сп. „ Шпигел “, представено от Българска телеграфна агенция. 

Президентът Доналд Тръмп се пробва да „ отклони вниманието от личните си неточности и да насочи гнева на американците против Китай “, се посочвало в документа, представен от „ Шпигел “.

Говорител на военното министерство отхвърли да удостовери пред Агенция Франс Прес съществуването на такава паметна бележка.

Междувременно публичната телевизия Ен Де Ер (NDR) сложи под подозрение съществуването на взаимен документ от системата „ Пет очи “ – разследващ съюз на Съединени американски щати, Англия, Австралия, Канада и Нова Зеландия “, обвиняващ Китай в омаловажаване на обсега на болестта с Covid-19.

Ръководители в Разузнавателна служба на ФРГ споделили на депутатите в закрито чуване на парламентарна комисия в Берлин, че техните сътрудници в „ Пет очи “ настояват, че не знаят за подобен отчет. „ Шпигел “ показва, че от Разузнавателна служба на ФРГ поискали от сътрудниците си доказателства в поддръжка на американските изказвания за лабораторния генезис на вируса.

Канцлерството, което е принципал на Разузнавателна служба на ФРГ, не отговори незабавно на настояването за коментар, отбелязва Агенция Франс Прес.

Тръмп назова в сряда пандемията от Covid-19„ най-тежката офанзива, осъществена против нас “, като уточни, че е „ по-тежка от Пърл Харбър и против Световния търговски център “. Той сподели още, че тя е „ можело да бъде спряна в Китай “.

Данните в действително време на университета „ Джонс Хопкинс “ през днешния ден демонстрират 2448 смъртни случая в Съединени американски щати от ковид за последните 24 часа и общо над 1,2 милиона от началота на болестта.

„ Шпигел “ написа още, че немските управляващи също са подлагали на критика Китай, като цитира „ информация на Разузнавателна служба на ФРГ “, че Пекин е оказвал напън върху Световната здравна организация (СЗО) да забави световното предизвестие след първичния гърмеж на болестта в Ухан.

„ На 21 януари в телефонен диалог китайският президент Си Цзинпин помолил шефа на СЗО Тедрос Аданом Гебрейесус да задържи информация на предаване на вируса от човек на човек и да забави предизвестието за пандемия “, показва седмичното списание.

„ Според оценката на Разузнавателна служба на ФРГ китайската осведомителна политика е коствала 4-6 седмици на борбата против вируса по света “, написа „ Шпигел “.

PETEL.BG се дистанцира през цялото време от съобщаването като изключителна вест на броя на умряли остарели хора в Италия, Испания и други страни с огромен % възрастно население.

Призоваваме за съблюдаване на предписанията и ограниченията, само че посредством осъзнатост, а не посредством упорито всяване на суматоха и боязън.

Пазете възрастните и хронично болните хора.

Нечистоплътно и рисково е потреблението на страха на хората за трупане на политически рейтинг.

Информирайте се от достоверни източници!

Не вярвайте на организация "Една Жена Каза ". Търсете първоизточника извора на информацията в непознатите медии! Не вярвайте на всеки преводен материал без да видите оригинала. Не вярвайте на всеки материал в непознатите медии.

Те постоянно търсят сензации и драматизъм, тъй като, за разлика от множеството медии в България, се намират в действителна пазарна конкурентна среда и тематиката "Ковид 19 " им носи преимущество над останалите, посещаемост, гледаемост, тираж и пари. Доверете се на разсъдъка си, а не на страстите и страха си. Преценете дали материалът търси пазарноориентирана сензационност, дали обслужва политически ползи или желае да ви осведоми въз основата на научни експертни данни и числа.

Примери за подправени вести за ковид:
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР