Германското външно разузнаване предупреди, че терористичната организация "Ислямска държава" може

...
Германското външно разузнаване предупреди, че терористичната организация "Ислямска държава" може
Коментари Харесай

Германското разузнаване предупреди за атаки на Ислямска държава в Европа

Германското външно разузнаване предизвести, че терористичната организация "Ислямска страна " може да провежда атентати в Европа, заяви Дойче веле.

За пръв път шефът на Федералната работа за отбрана на конституцията (BfV) Томас Ханделванг беше хазаин на годишния симпозиум на службата за външно разузнаване в Берлин.

Ханделванг предизвести, че никой не би трябвало да се заблуждава от военния погром на "Ислямска страна " в Сирия. Организацията продължава да работи, като образец са атентатите в Шри Ланка, където починаха стотици, оповестява БГНЕС.

"Продължава разпространяването на агитация от последователите на "Ислямска страна " и тази агитация приканва за офанзиви против цели на Запад ", сподели шефът на BfV.

На срещата на разузнавачите беше наранена и тематиката за крайнодесния и крайнолевия екстремизъм.

"Крайнодесните се възползват от избрани проблеми, с цел да се приближат до жители, които не са техни последователи, и да отровят атмосферата с агитация и дезинформация ", съобщи Ханделванг.

Ксенофобските митинги в Кемниц след гибелта на немец са характерен образец, счита шефът на BfV. Заподозрените бяха иракчанин и сириец, а митингите продължиха с дни.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР