Германското външно министерство заяви, че е обявило за персона нон

...
Германското външно министерство заяви, че е обявило за персона нон
Коментари Харесай

Заради убийство в Берлин Германия експулсира двама руски дипломати

Германското външно министерство съобщи, че е оповестило за личност нон грата двама чиновници на съветското посолство в Берлин поради поръчковото ликвидиране на грузинец в немската столица, съобщи Ройтерс.

Министерството съобщи, че е решило да експулсира двамата дипломати, тъй като съветските управляващи не са съдействали на следствието на убийството. От самото начало за поръчковото ликвидиране беше обвинена Русия. Кремъл изрично отхвърля да е забъркан.

Тази заран посланикът на Русия в Германия Сергей Нечаев е бил извикан в немското външно министерство, където му е била предадена вербална протестна нота по отношение на нови сведения по делото за убийството на грузински жител в Берлин.

Според електронното издание на сп. " Шпигел " в нотата е поискано Русия да сътрудничи на немската федерална прокуратура, която е поела следствието.

Разследването се пое от немската федерална прокуратура, защото има задоволително улики, сочещи, че убийството е осъществено " било по заповед на съветските държавни управляващи, или от управляващите на Чечения като част от Руската федерация ", отбелязва немското външно министерство.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР