Германското външно министерство очаква гръцкия парламент да изпрати превод на

...
Германското външно министерство очаква гръцкия парламент да изпрати превод на
Коментари Харесай

Гърция иска от Германия компенсации за двете световни войни

Германското външно министерство чака гръцкия парламент да изпрати превод на решенията, свързани с претенции за обезщетения на вреди от двете международни войни. Това съобщи първият заместник-министър на Гърция Сиа Анагностопулу на брифинг в сряда, представена от РИА Новости, съобщи БГНЕС.
На 3 юни гръцкият дипломат в Берлин връчи писмо на немското външно министерство, в която гръцкото държавно управление прикани немската страна да стартира договаряния за разрешаване на нерешения въпрос за погашение на военни репарации и обезщетения от Германия. Преди това гръцкият парламент одобри резолюция, с която подреди на държавното управление да изиска от Германия да заплати военни репарации - 309,5 милиарда евро за вреди по време на Втората международна война и 9,2 милиарда евро за Първата международна война.
Гърция прави оценка компенсациите за гибелта и пострадванията на хора на повече от 107,2 милиарда евро. Правителството също по този начин изисква връщането на откраднати археологически съкровища и реликви. Според отчета на междупарламентарната комисия, въз основа на която е призната резолюцията, по време на Втората международна война Гърция е претърпяла 558 хиляди човешки жертви, а 880 хиляди са станали инвалиди. 19,7% от популацията на страната, което през 1939 година е било 7,335 милиона души, са станали жертви на войната.
" Министерството на външните работи на Германия изиска превод на немски на резолюцията на Народното събрание, в която има всички решения и всички данни. Гръцкото външно министерство изготвя формален превод на документа, през септември той ще бъде възложен на немската страна ", сподели Анагностопулу.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР