Германското уеб издание T3N съобщи, че Mozilla възнамерява да представи

...
Германското уеб издание T3N съобщи, че Mozilla възнамерява да представи
Коментари Харесай

Mozilla подготвя платена версия на Firefox

Германското уеб издание T3N заяви, че Mozilla има намерение да показа платена версия на уеб браузъра Firefox. Цитира се генералния шеф на Mozilla Крис Бърд. Той заяви и датата на излизането на този браузър – месец октомври 2019 година. Към сегашен ден Firefox е един от най-популярните браузъри дружно с Apple Safari, Гугъл Chrome, Microsoft Edge и Opera.

Бърд успокои почитателите на Firefox като сподели, че всички в този момент съществуващи функционалности и благоприятни условия на браузъра ще си останат безвъзмездни. Платени ще бъдат единствено новите спомагателни функционалности .

Компанията Mozilla има намерение да предложи по този начин модерния последно време абонамент за потреблението на платената версия на Firefox. Абонаментът ще даде опция за потреблението на VPN, за специфичен достъп до облачното вместилище, както и до другите нови функционалности за обезпечаване на мрежова сигурност. Засега няма информация за цената на този предстоящ абонамент. Известно е единствено, че част от VPN трафика ще бъде предоставяна гратис.

Известно е, че Mozilla опитва с VPN услугата ProtonVPN, като предлага абонамент с цена $10 на месец, който обезпечава безграничен VPN трафик.

Според редица специалисти, на Mozilla няма да е елементарно да убеди потребителите да заплащат. Много са облачните складове, които гратис оферират премного дисково пространство в електронните облаци. Освен това браузърът Opera си има вграден безвъзмезден VPN без предел на трафика.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР