Германското списание „Шпигел“ приписа „погрешно“ в публикация в една от

...
Германското списание „Шпигел“ приписа „погрешно“ в публикация в една от
Коментари Харесай

Гаф: "Шпигел" обяви, че американските войски, а не Червената армия, са освободили Аушвиц

Германското списание „ Шпигел “ приписа „ неправилно “ в обява в една от обществените мрежи освобождението на концентрационният лагер Аушвиц на американските войски.

В обявата се споделя, че Аушвиц е най-големият нацистки лагер на гибелта и че американската войска го освобождава преди 75 години.

Първоначално на грешката обърнали внимание немскоезични консуматори на интернет. След това изданието се извини „ за извънредно неуместна неточност “, отбелязвайки, че приема рецензията като „ заслужено наказване “.

В същото време „ Дер Шпигел “ поправи първичното известие и в този момент написа, че Червената войска е освободила концентрационния лагер.

Съветските войски освобождават Аушвиц на 27 януари 1945 година Концентрационният лагер, в който от 1941 до 1945 година са убити към 1,4 милиона души, в това число към 1,1 милиона евреи, се трансформира в един от главните знаци на Холокоста.

Датата на неговото освобождение е предопределена да съответствува с Международния ден за възпоменание на Холокоста.

През 1947 година на мястото на някогашния нацистки концентрационен лагер е основан музей. През 1979 година е включен в листата на ЮНЕСКО за международно завещание.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР